Katehetska građa u pripravi kandidata za prvu svetu pričest

Biskupovo pismo prvopričesnicima i krizmanicima

Dragi pripravnici za prvu svetu pričest i potvrdu!

Zajedno s vama i vašim roditeljima nestrpljivo iščekujem trenutak završetka izvanrednog stanja uzrokovanog koronavirusom, da možemo u radosti i miru održati i slavlja prve svete pričesti i potvrde. Obavijestit ćemo vas o datumima navedenih slavlja, čim ih bude moguće odrediti. Zahvalan sam svima koji vam omogućuju pripravu za spomenuta sveta slavlja putem interneta. Pastoralni centar naše Biskupije s požrtvovnom ekipom vjeroučitelja pripremio je građu po kojoj će svećenici i vjeroučitelji zajedno s vama i vašim roditeljima raditi kako biste se na vrijeme pripravili za tako važan duhovni događaj kao što je slavlje svete pričesti i potvrde. Želim posebnu zahvalnost iskazati vašim roditeljima, što vam u svojoj ljubavi nastoje omogućiti da se izgrađujete i rastete u povezanosti s Bogom te postanete duhovno veliki hrvatski ljudi. Pročitaj više


O katehetskoj građi…

Opasnost zaraze koronavirusom razlog je da su među ostalim obustavljena i sva crkvena okupljanja vjernika. Imajući u vidu i trenutnu ograničenu mogućnost okupljanja kandidata za prvu svetu pričest u crkvenim prostorima, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević odredio je da se priprava za navedeni sakrament provede elektroničkim putem u suradnji svećenika i vjeroučitelja.

Pastoralni centar Požeške biskupije uz pomoć nekoliko vjeroučitelja i biskupijskog povjerenika za medije vlč. Marijana Pavelića, priredio je u tu svrhu katehetsku građu za prvopričesnike. Građa je podijeljena u pet (osnovnih) tema koje su osmišljene kroz kratki prikaz sadržaja teme i radni list – kako bi je pripravnici bez većih poteškoća mogli proći u svojemu domu zajedno sa svojim roditeljima. U određenim temama predviđeni su i prigodni video (animirani) filmovi kao dodatni katehetski sadržaj. Na kraju su još dodani i osnovni molitveni obrasci.

Pored toga, snimljene su i kratke video-kateheze za prvopričesnike koje objedinjuju građu pojedine katehetske teme s prilozima i dodacima te na taj način dodatno olakšavaju pripravu za sakrament prve pričesti u okolnostima u kojima se nalazimo.


Katehetska građa:

  1. Nedjelja – dan Gospodnji i moja župna zajednica
   KATEHEZA:
   Preuzmi materijale u pdf formatu
   VIDEO KATEHEZA: Nedjelja – dan Gospodnji i moja župna zajednica
   PRILOG: Video-kateheza “Treća Božja zapovijed – Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji”


  2. Posljednja večera – euharistija
   KATEHEZA:
   Preuzmi materijale u pdf formatu
   VIDEO KATEHEZA: Posljednja večera – euharistija
   PRILOG: Animirani filmovi o Isusu: Posljednja večera, Super knjiga – sezona 1 epizoda 10, Isusova posljednja večera i smrt 


  3. Dijelovi mise – služba riječi i euharistijska služba
   KATEHEZA:
   Preuzmi materijale u pdf formatu
   VIDEO KATEHEZA: Dijelovi mise – služba riječi i euharistijska služba
   PRILOG: Video-kateheza “Dijelovi svete mise”; Priča o čudesnoj djevojčici Nellie od svetog Boga


  4. Ispit savjesti i sakrament pomirenja
   KATEHEZA:
   Preuzmi materijale u pdf formatu
   VIDEO KATEHEZA: Ispit savjesti i sakrament pomirenja
   PRILOG: Video-kateheza “Sakrament pomirenja”

  1. Moje mjesto u Crkvi
   KATEHEZA:
   Preuzmi materijale u pdf formatu
   VIDEO KATEHEZA: Moje mjesto u Crkvi

 


 1. + osnovni molitveni obrasci:
  Preuzmi materijale u pdf formatu