Proslava sv. Lovre u Požegi

Molitveno bdijenje u požeškoj crkvi sv. Lovre

U predvečerje blagdana sv. Lovre, u utorak 9. kolovoza 2022. u crkvi sv. Lovre s početkom u 19.00 sati požeški biskup msgr. Antun Škvorčević će u zajedništvu s kanonicima požeškog Stolnog kaptola, svećenicima grada Požege, bogoslovima i svećeničkim aspirantima, caritasovim volonterima te drugim vjernicima predvoditi službu Večernjih hvala u čast sv. Lovre. Po završetku će uslijediti molitveno bdijenje s euharistijskim klanjanjem.

Blagdan sv. Lovre u Požegi

Na blagdan sv. Lovre, u srijedu 10. kolovoza 2022. središnje biskupijsko slavlje na otvorenom pokraj Svečeve crkvi u Požegi u 10.00 sati predvodi srijemski biskup koadjutor msgr. Fabijan Svalina u zajedništvu s požeškim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, kanonicima, svećenicima i drugim vjernicima. Kako je sv. Lovro i zaštitnik Biskupijskog Caritasa, na slavlju će sudjelovati i Caritasovi volonteri iz svih župa Požeške biskupije, biskupijski stipendisti i korisnici karitasove kuhinje u Požegi.

Nakon slavlja uslijedit će prigodni program u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi (D. Lermana 1) u sklopu kojeg će biti otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023.