Biskupijski dan u Požegi

22. rujna 2018. - 0:00

U subotu, 22. rujna 2018. s početkom u 9.30 sati u Požegi, održat će se Biskupijski dan na koji će se u Požegi okupiti svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji, odgajateljice u vjeri, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi molitvenih zajednica, crkvenih udruga i pokreta te djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije.

  1. Svećenici, redovnici, đakoni, sestre redovnice, bogoslovi i vjeroučitelji okupit će se u 9.30 sati u Dvorani Sv. Terezije Avilske u Požegi, gdje će nakon zajedničke molitve prof. dr. Vladimir Dugalić održati izlaganje Jesmo li Crkva izlaska? Nakon kratkog odmora, u 10.45 slijedit će u Katedrali program za sve sudionike Biskupijskog dana na kojem će biti govora o nekim aktualnim pastoralnim pitanjima. Među ostalim, članovi određenih povjerenstava izvijestit će o zajedničkim biskupijskim pastoralnim programima u tekućoj školskoj godini. U 12.00 sati u Katedrali će započeti zahvalno euharistijsko slavlje prigodom 21. obljetnice uspostave naše mjesne Crkve, nakon kojeg će zaslužnim osobama iz određenih župa biti uručena Povelja zahvalnosti Požeške biskupije s medaljom.
  2. Svi članovi župnih pastoralnih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, te članovi molitvenih zajednica sudjelovat će u 9.30 u franjevačkoj crkvi Duha Svetoga na svom programu. U 10.45 oni će se pridružiti u Katedrali drugim sudionicima Biskupijskog dana.
  3. Svi članovi župnih ekonomskih vijeća imaju svoj susret u crkvi sv. Lovre, koji započinje u 9.30 sati a potom će se u 10.45 i oni priključiti zajedničkom programu u Katedrali.
  4. Članovi pojedinih povjerenstava, katoličkih udruga i pokreta te djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije okupit će se u 9.30 sati u Maloj dvorani sv. Terezije i sudjelovati na svom programu, nakon kojeg će se u 10.45 naći u Katedrali zajedno s drugim sudionicima Biskupijskog dana.
Istoga dana Povjerenstvo za pastoral mladih Požeške biskupije organizira u 20.00 sati na trgu ispred požeške Katedrale glazbeno-duhovni program za mlade pod geslom Otvorite vrata Kristu, na kojem će nastupiti poznate pjevačke skupine mladih iz Hrvatske te iz Požeške biskupije. Susret će završiti posjetom kapeli sv. Ivana Pavla II. u katedralnoj kripti te klanjanjem pred Presvetim u Katedrali. Program Biskupijskog dana o 21. obljetnici uspostave Požeške biskupije