PRIKUPLJANJE MILODARA ZA UKRAJINU U ŽUPAMA POŽEŠKE BISKUPIJE

Požeški biskup Antun Škvorčević na poticaj pape Franje uputio je vjernicima poziv da u nedjelju, 24. travnja ove godine na svim svetim misama daruju svoj prilog za ljude pogođene ratnim stradanjima u Ukrajinu. U pozivu biskup je napisao:
„Prigodom molitve ‘Kraljice neba, raduj se’ u nedjelju Božanskog milosrđa, 3. travnja 2016. papa Franjo je među ostalim podsjetio na teško stanje u Ukrajini. Rekao je kako misli na ‘dramu onih koji pate zbog posljedica nasilja u Ukrajini, na one koji ostaju u područjima razorenima nasiljem, koje je uzrokovalo već više tisuća smrti, kao i na one – kojih je više od milijun – koji su bili primorani pobjeći od teškog stanja koje i dalje traje.
Osobito su pogođene starije osobe i djeca. Osim što ih stalno pratim u mislima i u molitvi odlučio sam pokrenuti humanitarnu podršku u njihovu korist’, rekao je Papa. S tim ciljem, Sveti Otac je najavio ‘posebno prikupljanje milodara’ u svim katoličkim crkvama u Europi u nedjelju, 24. travnja. ‘Pozivam sve vjernike da se velikodušnim doprinosom ujedine u toj inicijativi. Ova gesta ljubavi, više od olakšavanja materijalnih patnji, želi izraziti blizinu i solidarnost mene osobno i čitave Crkve’. Dodao je: ‘Živo se nadam da će to bez odgađanja potpomoći ostvarenju mira i poštovanju prava u toj tako napaćenoj zemlji’.
U tom smislu pozivam sve vjernike Požeške biskupije da se rado i velikodušno odazovu na inicijativu pape Franje te u nedjelju, 24. travnja ove godine, na svršetku svake svete mise kao čin tjelesnog milosrđa daruju svoj novčani prilog za braću i sestre u Ukrajini. Župnici će prikupljene milodare dostaviti Biskupskom ordinarijatu u Požegi koji će ih preko Apostolske nuncijature u Zagrebu proslijediti Državnom tajništvu u Rimu kako bi ih ono uputilo u Ukrajinu.
Neka Bog, bogat milosrđem, nagradi svakog darovatelja svojim dobrima“, kaže biskup Škvorčević u pozivu.