Odgojno-obrazovni centar

Prigodom dvanaeste obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i svoga biskupskog imenovanja, 5. srpnja 2009. godine požeški biskup dr. Antun Škvorčević osnovao je Odgojno-obrazovni centar Požeške biskupije. O svojoj desetoj obljetnici postojanja, 2007. godine Požeška biskupija napravila je iskorak i na odgojno-obrazovnom područje utemeljenjem dviju klasičnih gimnazija – u Požegi i Virovitici – otvaranjem Kolegija za srednjoškolske učenike kao i kuće za studente u Zagrebu te konačno osnutkom Katoličke osnovne škole u Požegi 2009. godine. Odgojno-obrazovni centar Požeške biskupije ima sjedište u zgradi pokraj Katedrale gdje je smještena Katolička gimnazija i Katolička osnovna škola s produženim boravkom. Centar objedinjava sve biskupijske odgojno-obrazovne ustanove i djeluje pod geslom «Duc in altum» (Lk 5,4).

Na čelu mu je upravitelj, kojem je zadaća brinuti se da pojedine odgojno-obrazovne ustanove Požeške biskupije djeluju u skladu sa svojim statutima, kao jedinstven i usklađen sustav; da njeguju svoju posebnost kao katoličke ustanove, kako u odgojno-obrazovnim redovitim i izvanrednim programima, tako u formaciji njihovih djelatnika i odgoju učenika u duhu vrijednosti Katoličke Crkve. Upravitelju pomaže Forum prosvjetnih djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije, kojemu je na čelu voditelj, i Povjerenstvo za promicanje katoličkog odgoja i kulture u školama Požeške biskupije kojemu je na čelu povjerenik. Forum i Povjerenstvo u svom radu odgovaraju upravitelju Centra.Upravitelju u njegovu djelovanju pomaže Vijeće Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije kojemu je on predsjednik a u čiji sastav ulaze svi ravnatelji spomenutih ustanova, voditelj Foruma i povjerenik za promicanje odgoja i kulture u školama Požeške biskupije te ekonom Biskupije. Vijeće ima savjetodavno značenje.

Upravitelj Centra: Ivica Žuljević
Tajnica: Danica Soldo

Adresa:
Odgojno-obrazovni centar Požeške biskupije
Ulica pape Ivana Pavla II. br. 6, 34000 Požega
Tel. 034/312-060; Faks: 312-059
Email: [email protected], [email protected]

VIJEĆE ODGOJNO-OBRAZOVNOG CENTRA POŽEŠKE BISKUPIJE
  • Prof. Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi;
  • Prof. Ivan Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi i voditelj povjerenstva za promicanje katoličkog odgoja i kulture u školama Požeške biskupije;
  • Prof. Marijana Novak Stanić, ravnateljica Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici;
  • Prof. Ivan Mikolić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici;
  • Vlč. Krunoslav Juraković, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj;
  • Vlč. Robert Mokri, ekonom Požeške biskupije.