Povjerenstvo za liturgijski pastoral

Sveta liturgija je „vrhunac prema kojem teži djelatnost Crkve i ujedno izvor iz kojeg proistječe sva njezina snaga“ (SC 10) te zaslužuje da joj u našoj Biskupiji posvetimo osobitu pozornost. U skladu s time uspostavljeno je Povjerenstvo Požeške biskupije za liturgijski pastoral kako bi organizirano i sustavno vodilo brigu oko liturgijskog života u Požeškoj biskupiji.

U duhu liturgijske obnove II. vatikanskog sabora zadaća je Povjerenstva u povezanosti s dijecezanskim biskupom prikladnim putevima i sredstvima pomagati svećenicima i njihovim pastoralnim suradnicima u promicanju liturgijskog života te on bude istinsko sudjelovanje vjernika u otajstvu spasenja i što jasnije očitovanje i ostvarivanje Crkve. Pored toga Povjerenstvo će oblikovati vlastiti kalendar naše mjesne Crkve te liturgijske tekstove vezane za isti kalendar, koje treba uputiti Kongregaciji za bogoštovlje i disciplinu sakramenata u Rimu na odobrenje. Vodit će brigu o izradi Direktorija Požeške biskupije za euharistijska slavlja i časoslov. Razmatrat će i druga liturgijska pitanja važna za našu Biskupiju, napose ona koja se odnose na hodočasnički pastoral u marijanskim svetištima vodeći se uvijek dokumentima opće Crkve, Hrvatske biskupske konferencije i smjernicama dijecezanskog biskupa.

Članovi Povjerenstva

  • vlč. Robert Kupčak, katedralni ceremonijar, Požega, povjerenik;
  • preč. Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola, Požega;
  • vlč. Mladen Štivin, župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, Zapolje;
  • vlč. Ivan Popić, upravitelj Župe Presvetog Trojstva, Daruvar;
  • vlč. Mario Večerić, župnik Župe sv. Terezije Avilske, Požega, povjerenik za liturgijsku glazbu.
Adresa:
Povjerenstvo za liturgijski pastoral
Trg Svetog Trojstva 18, 34000 Požega
Tel. 034/290-313; Faks 034/274-295
Email: [email protected]

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.