Povjerenstvo za liturgijski pastoral

Sveta liturgija je „vrhunac prema kojem teži djelatnost Crkve i ujedno izvor iz kojeg proistječe sva njezina snaga“ (SC 10) te zaslužuje da joj u našoj Biskupiji posvetimo osobitu pozornost. U skladu s time uspostavljeno je Povjerenstvo Požeške biskupije za liturgijski pastoral kako bi organizirano i sustavno vodilo brigu oko liturgijskog života u Požeškoj biskupiji.

U duhu liturgijske obnove II. vatikanskog sabora zadaća je Povjerenstva u povezanosti s dijecezanskim biskupom prikladnim putevima i sredstvima pomagati svećenicima i njihovim pastoralnim suradnicima u promicanju liturgijskog života te on bude istinsko sudjelovanje vjernika u otajstvu spasenja i što jasnije očitovanje i ostvarivanje Crkve. Pored toga Povjerenstvo će oblikovati vlastiti kalendar naše mjesne Crkve te liturgijske tekstove vezane za isti kalendar, koje treba uputiti Kongregaciji za bogoštovlje i disciplinu sakramenata u Rimu na odobrenje. Vodit će brigu o izradi Direktorija Požeške biskupije za euharistijska slavlja i časoslov. Razmatrat će i druga liturgijska pitanja važna za našu Biskupiju, napose ona koja se odnose na hodočasnički pastoral u marijanskim svetištima vodeći se uvijek dokumentima opće Crkve, Hrvatske biskupske konferencije i smjernicama dijecezanskog biskupa.

Članovi Povjerenstva

  • vlč. Robert Kupčak, katedralni ceremonijar, Požega, povjerenik;
  • preč. Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola, Požega;
  • vlč. Mladen Štivin, župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, Zapolje;
  • vlč. Ivan Popić, upravitelj Župe Presvetog Trojstva, Daruvar;
  • vlč. Mario Večerić, župnik Župe sv. Terezije Avilske, Požega, povjerenik za liturgijsku glazbu.
Adresa:
Povjerenstvo za liturgijski pastoral
Trg Svetog Trojstva 18, 34000 Požega
Tel. 034/290-313; Faks 034/274-295
Email: [email protected]

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.