Katehetski ured

Katehetski ured Požeške biskupije utemeljio je dijecezanski biskup 21. listopada 1998. godine. On vodi brigu o vjeronauku u školi i župnoj katehezi, koordinira i promiče izvođenje katoličkog vjeronauka u školi i vjerskog odgoja u javnim predškolskim ustanovama te pomaže vjeroučiteljima i odgajateljicama u vjeri u njihovom duhovnom i stručnom usavršavanju kao župnicima u ostvarivanju i provođenju župne kateheze.

Katehetski ured surađuje s Nacionalnim katehetskim uredom Hrvatske biskupske konferencije u svim pitanjima provedbe vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama i katoličkog vjeronauka u osnovnim i srednjim školama.

U okviru programa župne kateheze Ured organizira prve subote u svibnju godišnje hodočašće osnovnoškolske djece u Voćin, Vjeronaučnu olimpijadu (natjecanje iz vjeronauka), vodi brigu o župnoj katehezi za sve uzraste (od odraslih do djece i mladih) te o pojedinim vjerničkim krugovima unutar župnih zajednica (npr. biblijska skupina i njezin rad po principu Lectio Divina). Prema potrebi organizira susrete voditelja župne kateheze na dekantskim/arhiđakonatskim razinama.

Predstojnik ureda: mr. Marijan Pavelić
Suradnica: Patricija Brdar
Radno vrijeme: od 8.00 do 16.00 sati (ponedjeljak-petak)

Adresa:
Katehetski ured Požeške biskupije
Trg Svetog Trojstva 18, 34000 Požega
Tel. 034/290-309; faks 034/290-340
Email: [email protected]