Katehetski ured

1117

Katehetski ured Požeške biskupije utemeljio je dijecezanski biskup 21. listopada 1998. godine. On vodi brigu o vjeronauku u školi i župnoj katehezi, koordinira i promiče izvođenje vjeronauka u školi i vjerskog odgoja u javnim predškolskim ustanovama te pomaže vjeroučiteljima i odgajateljicama u vjeri u njihovom duhovnom i stručnom rastu kao i pomoć župnicima u ostvarivanju i provođenju župne kateheze.

Katehetski ured surađuje s Nacionalnim katehetskim uredom Hrvatske biskupske konferencije u svim pitanjima provedbe vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama i vjeronauka u osnovnim i srednjim školama.

U okviru programa župne kateheze Ured organizira prve subote u svibnju godišnje hodočašće osnovnoškolske djece u Voćin, zatim Vjeronaučnu olimpijadu, Susret župnih dječjih zborova u Požegi prigodom proslave svetkovine sv. Terezije Avilske, Susret župnih zborova u Požegi prigodom sv. Cecilije, vodi brigu o župnoj katehezi za mlade, ministrante, biblijske skupine i njihov rad na način Lectio Divina. Organizira arhiđakonatske i dekanske susrete voditelja župnih kateheza.

Radno vrijeme Ureda: od 8.00 do 16.00 sati (ponedjeljak-petak)
Adresa:
Katehetski ured
Trg Sv. Trojstva 18
34000 Požega
Tel. 034/290-309
Faks 034/290-340
Email: katehetski-ured-pozega@po.t-com.hr
Predstojnik ureda: Robert Kupčak
Suradnica: Patricija Brdar