Katolička klasična gimnazija u Virovitici

Odlukom požeškog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića i uz dopuštenje Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici svoje djelovanje započinje u zgradi Strukovne škole u Virovitici školske godine 2007./2008. Koliko je to bio hrabar, ali potreban iskorak na virovitičkom području, pokazat će prvih sedam godina traženja vlastitog prostora djelovanja i izgrađivanja prepoznatljivog identiteta katoličke škole. Požeška biskupija kupila je u prosincu 2014. godine od grada Virovitice zgradu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, bivšu zgradu Osnovne škole Vladimir Nazor te škola dobiva stalan prostor djelovanja u samom centru grada Virovitice. Taj događaj ujedno predstavlja i početak jednog novog razdoblja obrazovnog djelovanja Crkve, Požeške biskupije na području Virovitičko-podravske županije.

Svoju prepoznatljivost i katolički identitet škola izražava govoreći o sebi kao školi kreativnog zajedništva. Individualnim pristupom učeniku snagom kršćanske antropologije učenika se potiče na djelovanje u zajednici koju obogaćuje razvijanjem svojih individualnih sposobnosti. Individualni razvoj i poticanje na djelovanje u zajednici priprema svakog učenika za kasnije djelovanje u široj društvenoj zajednici s ciljem njene pozitivne izgradnje i napretka. Razvijanjem kreativnosti učenike se potiče na suradnju sa Svevišnjim. Otvorenost Kreativnome učenicima omogućuje ostvarenje maksimalnog intelektualnog potencijala te ih razvija u smjeru ostvarenja vlastite osobnosti.

Slijedeći klasični program, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici nastavlja tradiciju obrazovnog i odgojnog djelovanja Crkve na virovitičkom području dajući važnu duhovnu dimenziju obrazovanju i izgradujuci mlade osobe kao duhovna, kreativna i moralna bića.

Ravnateljica: Marijana Novak Stanić, dipl. teolog
Tajnica: Mihaela Božo

Adresa:
Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici
Trg Ljudevita Patačića 3, 33000 Virovitica
Tel./faks: 033 800 756
Email: [email protected]
Internet stranica: http://www.kkg-vtc.hr/