SKENDEROVCI POBJEDNICI KMNL-a

Utakmicama posljednjeg, 12. kola odigranima 30. travnja 2016. godine u Pleternici, završen je natjecateljski dio Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Nakon neizvjesnog tijeka lige u posljednje su kolo momčadi iz Vetova (Župa Bezgrješnog začeća BDM) i Skenderovaca (Župa sv. Ane) ušle s bodom razlike te su u izravnom dvoboju odlučivale o pobjedniku sezone. Više sportske sreće, mirnoće i kombinatorike u igri u odlučujućem ogledu pokazala je momčad iz Skenderovaca. Nakon nervoznog otvaranja utakmice Skenderovčani su uspjeli otići na poluvrijeme s prednošću od 2:0. U nastavku drugog dijela Vetovčani su smanjili zaostatak na 2:1 golom Stipe Kurdnačeka, no potom Robert Bojić u dvije minute postiže dva pogotka za Skenderovce i podiže rezultat na 4:1. Utakmica je nakon toga dobila predvidiv završetak, a ponešto skraćena klupa Vetovčana doprinijela je konačnom rezultatu 7:1.
Katoličku malonogometnu ligu Požeške biskupije organizirao je biskupijski Katehetski ured, a voditelj lige je vlč. Nikola Legac. Cilj katoličke malonogometne lige (KMNL-a) je druženje i upoznavanje mladih iz cijele Požeške biskupije te razvijanje natjecateljskog duha s kršćanskim predznakom bez tolerancije na negativne pojave koje se u posljednje vrijeme javljaju u sportu. Ove sezone natjecale su se momčadi iz župa SKENDEROVCI, DEŽANOVAC, LUKAČ, BRODSKI STUPNIK, BOKŠIĆ, ĐULOVAC, Sv. Leopold Mandić – POŽEGA, VETOVO, PLETERNICA, KUZMICA, VELIKA i sv. Terezije Avilske – POŽEGA te Kolegij Požeške biskupije.
Sve sudionike lige očekuje završno hodočašće u Voćin 14. svibnja. Tom će prilikom, nakon zajedničkog euharistijskog slavlja biti uručene nagrade i zahvalnice, a pobjednička ekipa iz Skenderovaca (Župa sv. Ane) sudjelovat će od 26. do 29. svibnja na Nacionalnoj završnici KMNLa u Dubrovniku kao predstavnik Požeške biskupije.