BISKUP ŠKVORČEVIĆ KRSTIO OSMO DIJETE ZAPOLJSKE OBITELJI MIHIĆ

U župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju nedaleko Nove Gradiške požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je 4. svibnja euharistijsko slavlje i krstio Luciju, osmo dijete roditelja Dalibora i Magdalene Mihić. U pozdravu je kazao roditeljima da su svojim opredjeljenjem za osmo dijete obogatili Hrvatsku, siromašnu životom. Zahvalio im je i čestitao na daru.
Tumačeći Pavlov govor na atenskom Areopagu iz Djela apostolskih, biskup je u homiliji istaknuo kako Apostolove riječi o neznanju i idolopoklonstvu koje je Bog pobijedio uskrišenjem svoga Sina od mrtvih ima svoje duboko značenje i za stanje u Hrvatskoj. Spomenuo je da je među mnogim idolopoklonstvima kod nas i opredjeljenje za život bez žrtve u braku i obitelji, bijeg od prihvaćanja poroda i uvjerenje da se tako može graditi vlastita budućnost te da valja moliti Isusa Krista da svojom pobjedom nad smrću uđe u živote naših obitelji te u njima pobijedi život, kao što je pobijedio u obitelji Mihić. Dodao je kako Isus u evanđelju svojima obećava Duha Istine koji u njihovim srcima može ostvariti sposobnost razumijevanja Božje istine o životu te kazao da je taj Duh posebno potreban bračnim drugovima kako bi njegovim svjetlom prepoznali veličinu svoga poslanja u služenju životu. Podsjetio je da se mala Lucija krsti u predvečerje svetkovine Isusova uzašašća na nebo u kojem je čovjek uzdignut u puninu postojanja. Potaknuo je nazočne da u mjesecu svibnju mole s Marijom da u Hrvatskoj pobijedi život.
Na svršetku svetog slavlja biskup je čestitao roditeljima i cijeloj župi na čelu sa župnikom fra Josipom Poletom što je po rođenju i krštenju male Lucije postala bogatija naravnim i nadnaravnim darom života. Nakon slavlja u crkvi biskup se susreo s obitelji Mihić i razgovarao o njihovim brigama i nadama, uručio darove za djecu i novčanu potporu.