DAN OTVORENIH VRATA POŽEŠKE UDRUGE RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU „MI“

Požeška udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „MI“ organizirala je od 23. do 25. svibnja Dane otvorenih vrata Udruge. Tom prigodom članovi Udruge su 25. svibnja organizirali za sve prijatelje, partnere, suradnike i sve građane svečani program kojim su željeli zahvaliti svima za podršku i ukazano povjerenje tijekom 18 godina njezina postojanja i rada.
Biskup je vodstvu Udruge uputio pismo u kojem kaže: „Zahvaljujem vam za poziv da sudjelujem na programu Dana Udruge „MI“ idućega 25. svibnja. Radujem se što je Udruga uspjela djelovati 18 godina za dobro onih kojima je potrebna posebna ljudska blizina i pružena ruka pomoćnica.
Sjećam se njezinih početaka kad smo s tadašnjim vodstvom Udruge zajednički razmišljali o izgradnji Centra u kojrm bi osobe s poteškoćama u razvoju te njihovi roditelji i staratelji imali svoj dom, organizirali terapeutske i druge programe prilagođene njihovim mogućnostima. Pratili smo gradnju Centra, pružili i materijalnu pomoć, omogućujući dok ona traje da se članovi Udruge okupljaju u Dvorani bl. Alojzija Stepinca našega Biskupskog doma. Suradnju nastavljamo i dalje te sam među ostalim rado preporučio vodstvu Udruge Malteser Hrvatska da upravo članovi Udruge „MI“ od 2. do 5. lipnja ove godine u njegovoj organizaciji mogu besplatno boraviti u Istri a zajednički ćemo 2. lipnja pohoditi trsatsko svetište gdje ću s njima slaviti svetu misu. Molim za razumijevanje što idućega 25. svibnja nisam u mogućnosti biti nazočan na programu Dana Udruge „MI“ jer se nalazim u Gospiću na ređenju novoga biskupa. Na programu će kao moj osobni izaslanik biti preč. Ivica Žuljević, upravitelj Odgojno-obrazovnog centra naše Biskupije i župnik župe sv. Terezije Avilske na čijem se teritoriju nalazi Centar, i vlč. Goran Lukić, ravnatelj Caritasa Požeške biskupije. Mislima i molitvom bit ću spomenutoga dana s vama. Neka Bog blagoslovi sva vaša plemenita nastojanja oko pomaganja osobama s poteškoćama u razvoju“.