ZAVRŠNA PRIREDBA UČENIKA KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE U VIROVITICI

U prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici održana je 7. lipnja u večernjim satima priredba njezinih učenika prigodom završetka školske godine. Uz nazočnost roditelja, prijatelja škole prisutni su bili Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za Katoličke škole u Požeškoj biskupiji u svojstvu izaslanika biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića, osnivača škole, zatim Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi te Mario Voronjecki, ravnatelj Katoličke klasične gimnazije u Virovitici.
Bogat program pripremili su učenici prvog razreda zajedno sa svojim učiteljicama Viktorijom Majstorović, Violetom Drvenkar i Majom Fabijanac. U prvom dijelu su kroz recitacije, pjesme i ples predstavili minulu školsku godinu te sve ono što su tijekom tog vremena naučili. Drugi dio programa sastojao se od nekoliko recitacija i pjesama duhovnog sadržaja. Na kraju se prisutnima obratio ravnatelj škole Mario Večerić. Zahvalio je prvom naraštaju učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici za trud koji su uložili tijekom ove nastavne godine, za postignuća kojima su razveselili sebe i svoje roditelje, te čitavu Školu, a napose za dobrotu i uzornost u ponašanju. Potom je zahvalio roditeljima koji su odabrali Katoličku osnovnu školu za svoju djecu i prihvatili njezin odgojno-obrazovni projekt te im je ona postala proširenim obiteljskim domom. Jednako tako zahvalio je i svim djelatnicima za ljubav, napor i odricanja koja su uložili u početke škole i prvi naraštaj učenika.
Biskupov izaslanik Ivica Žuljević pridružio se ravnateljevim zahvalama te nazočnima, napose roditeljima prenio pozdrave biskupa Škvorčevića. Čestitao je djeci na programu koji su izveli te zahvalio roditeljima što su prihvatili suradnju sa školom u odgoju djece. Podsjetio ih je kako su se zajedno sa svojom djecom uključili u veliku obitelji katoličkih škola u Požeškoj biskupiji. Naglasio je kako osnivač vodi brigu o specifičnom identitetu škole te nastoji osigurati što bolje uvjete i pedagoške standarde kako bi se primjerno odvijao njezin odgojno-obrazovni projekt što je među ostalim vidljivo i po trenutnim materijalnim ulaganjima u uređenju školske zgrade koja će iduće jeseni dobiti novouređene prostore u koje će ući dvadesetak novih učenika. Potom je učenicima i roditeljima te svim prisutnima čestitao uspješan završetak školske godine i zaželio radosne praznike.