CARITAS ORGANIZIRAO AKCIJU „RAZMIJENI I DARUJ“

Dana 11. lipnja, Caritas Požeške biskupije organizirao je i ove godine akciju razmjene i darivanja školskih udžbenika i pribora pod nazivom „Razmijeni i daruj“. Akcija je održana u dvorištu Caritasa od 9 do 13 sati te je ovo već osmi puta kako je organizirana u svrhu pomoći i olakšanja roditeljima i djeci da besplatno dođu do potrebnih školskih udžbenika.
»Akcija je od velike pomoći nama roditeljima, posebno u današnjem stanju kada je većina roditelja nezaposlena ili nemamo stalne prihode. Udžbenici su skupi, svaka pomoć u opremanju djece za novu školsku godinu jako dobro dođe. Pronašli smo skoro cijeli komplet udžbenika za kćerku i školsku torbu za sina. To nam je već od jako velike pomoći« – kazala nam je Snježana Ninčević iz župe Sv. Leopolda Mandića iz Požege.

Svojim roditeljima kupnju školskih udžbenika olakšala je i Klara Marić iz Požege koja je pronašla sve potrebne udžbenike. «Jako sam sretna, a vjerujem da ću ovime jako razveseliti i roditelje jer mi neće morati kupiti nove udžbenike, već samo potreban školski pribor» – kazala je.
Dvjestotinjak roditelja i učenika razmijenilo je i darovalo svoje udžbenike. Akciji su organizacijski pomogli i mladi iz Katoličke Gimnazije te Caritasovi volonteri.
Nakon završetka akcije, preostali donirani školski udžbenici biti će na raspolaganju građanima u prostorijama Caritasa u Vukovarskoj ulici svakog radnog dana od 9,00 do 15,00 sati. Isto tako građani mogu donijeti školske udžbenike i školski pribor te i na taj način doprinijeti ovoj akciji.