UČENICI KATOLIČKE GIMNAZIJE U POŽEGI PRIGODNIM PROGRAMOM OBILJEŽILI ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

Povodom završetka školske godine 2015./2016. u Dvorani svete Terezije Avilske učenici Katoličke gimnazije s pravom javnosti upriličili su 8. lipnja prigodni program za djelatnike i prijatelje škole. Među uzvanicima su bili i požeški biskup Antun Škvorčević, osnivač škole, Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije te Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi. Na početku programa sve učenike i uzvanike pozdravio je Ivan Bedeničić, ravnatelj gimnazije, rekavši da se na koncu ove školske godine žele osvrnuti na ono što su si na njezinu početku zacrtali kao cilj, na ono što su tijekom nje zajednički proživjeli i što su tijekom nje ostvarili. Naglasio je da se Katolička gimnazija nastojala razvijati u smjerovima koji su ponešto različiti od drugih i drugačijih škola, rekavši kako će njezini djelatnici i učenici i nadalje njegovati tu svoju posebnost.

Potom su učenici izvođači u pojedinim točkama programa prikazali što se kroz školsku godinu s njima događalo, u čemu su sudjelovali i što su zajedno proživljavati u radosti i u suosjećanju, posvjedočivši na taj način koliko je zapravo protekla školska godina bila bogata i dinamična. Zapjevao je školski zbor, učenik Mijo Radić na trombonu je zasvirao Ave Mariu, Matoša je krasnoslovila učenica Maja Grgić, a učenice Ana Maria i Anamarija prezentirale su projekt »Kako spasiti najmanjeg guštera u Hrvatskoj«. Animirani uradak, kojim je učenik Damjan Rengel odjelotvorio ideju 2a razreda i mentora Marijana Pavelića, nasmijao je sve nazočne, a pojedine točke programa složno je najavljivao voditeljski duo Bošnjak i Petrović.
Prigodnim riječima nazočnim učenicima i djelatnicima obratio se i biskup Antun, usporedivši tijek protekle školske godine sa čitanjem knjige. Kad čitamo neku knjigu, slikovito je pojasnio, okrećemo njezine stranice, i prenosimo misao vodilju koja se provlači kroz cijelu knjigu i daje joj smisao. Rekao je da slično vrijedi i kad zatvaramo stranicu jedne školske godine i otvaramo novu, da se ono što daje smisao prethodnoj godini nastavlja u sljedećoj, istaknuvši da je u Katoličkoj gimnaziji Isus Krist taj koji daje misao protekloj godini i novoj koja će nastupiti. Zahvalio je učenicima i djelatnicima što su dopustili Isusu Kristu da bude smisao njihove međusobne povezanosti i rada u školi. Na kraju su se u jednu sjedinile želje osnivača i ravnatelja škole – da katolički gimanzijalci u život ponesu ono najbolje od ove godine, i da to u svoje vrijeme urodi obilnim rodom.