RADNI SASTANAK RAVNATELJA KATOLIČKIH ŠKOLA POŽEŠKE BISKUPIJE

U Biskupskom domu u Požegi pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića održan je 9. srpnja radni sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije na kojem je sudjelovao Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole, Ivica Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi, Mario Voronjecki, ravnatelj Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi i Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici.
Svaki je ravnatelj prikazao stanje svoje škole u protekloj školskoj godini, postignute uspjehe i probleme koji prate odgojno-obrazovna nastojanja spomenutih škola. Utvrđeno je kako škole napreduju u svojoj personalnoj izgradnji s kolektivima koji složno surađuju te učenicima koji postižu dobre uspjehe. Raspravljena su određena pitanja s obzirom na suradnju škola i roditelja. Biskup je istaknuo kako katoličke škole moraju još snažnije očitovati svoju posebnost u pristupu svakom djetetu i roditeljima s poštovanjem, očitujući tako da je u ovim školama čovjek u središtu pozornosti kao što je on u središtu i samog Božjeg djelovanja koje je on očitovao na izvanredan način u Sinu svome koji je postao čovjekom da bi čovjeka uzdigao na dostojanstvo svojih sinova i kćeri te im darovao puninu života. Biskup je zahvalio ravnateljima i svim djelatnicima škola na požrtvovnosti kojom nastoje služiti mladom čovjeku u njegovu odgoju i obrazovanju.
Ravnatelji su se osvrnuli i na upis učenika u sljedeću školsku godinu, istaknuvši da su sva mjesta popunjena osim u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici, gdje su se pojavile određene poteškoće koje traže promišljanja i nastojanje oko još snažnijeg očitovanja identiteta katoličke škole kroz pristup učenicima i njihovim roditeljima.