OPROŠTAJ OD MATURANATA KATOLIČKE KLASIČNE GIMNAZIJE S PRAVOM JAVNOSTI U VIROVITICI

Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici priredila je 4. srpnja svečanost oproštaja sa šestim naraštajem svojih maturanata. Na porgramu je, uz učenike, profesore, roditelje i uzvanike ove odgojno-obrazovne ustanove, sudjelovao i njezin osnivač požeški biskup Antun Škvorčević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije, Ivica Žuljević; ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici, Mario Večerić.
Zajedno sa svojom razrednicom, Andreom Bobanac, maturanti su održali program, koji su započeli pjesmom „Gaudeamus igitur“ pod vodstvom nastavnika Perice Mihaljevića. Uručili su pootm biskupu i svim djelatnicima Škole prigodan znak pažnje. Učenica Doris Jagarinac obratila se prisutnima u ime svog razreda i zahvalila svim nastavnicima i djelatnicima Škole za protekle četiri godine. Potom je razrednica održala govor kojim se oprostila od maturanata, zaželjevši im puno sreće i uspjeha u daljnjem životu.
Biskup Antun je zatim uputio maturantima prigodnu riječ poručivši im da oni ostaju dio školske obitelji u kojoj su fizički i intelektualno rasli tijekom protekle četiri godine. Istaknuo je da je u njih ugrađeno – ne samo puno znanja – nego žrtve i ljubavi njihovih roditelja, učitelja i nadasve Božje, da se od nje na razini duha raste više od ičega drugoga te ih je pozvao da na tom temelju nastave svoj životni put, razvijajući se kao zdravi pojedinci našeg društva. Maturantima su zatim podijeljene svjedodžbe, a odlični učenici dobili su i prigodan dar Škole za izvrstan uspjeh. Na kraju slavlja, biskup Antun je „Naj“ maturantu škole, Marinu Kutnjaku, uručio jednokratnu novčanu nagradu Požeške biskupije za ostvarene uspjehe tijekom školovanja. Druženje se je nastavilo u prostorijama Škole uz svečani domjenak svih gostiju.