LJETNI SUSRET SVEĆENIČKIH ASPIRANATA POŽEŠKE BISKUPIJE U VELIKOJ

Prigodom svetkovine sv. Lovre, 10. kolovoza u Požegi su se okupili svećenički aspiranti Požeške biskupije kako bi sudjelovali na euharistijskom slavlju i prigodnom programu u Dvorani sv. Terezije Avilske. Na taj su način započeli tradicionalni ljetni susret koji se kroz naredna četiri dana odvijao u Domu sv. Augustina u Velikoj pod vodstvom Marijana Pavelića, prefekta Kolegija. Osim redovitih duhovnih sadržaja ovogodišnji susret obilježile su posjeta Planinarskom domu Jankovac i šetnje Parkom prirode Papuk. U suradnji s mjesnim župnikom Mariom Sanićem aspiranti su aktivno sudjelovali u trodnevnoj pripravi Župe sv. Augustina Biskupa za proslavu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.
Najznačajniji pak dio ljetnoga susreta bilo je upoznavanje novih poglavara Kolegija. Dugogodišnji misionar u Kamerunu Karlo Prpić, sada u službi ravnatelja i pleternički župni vikar Ivica Bošnjak kao novoimenovani duhovnik posjetili su kolegijaše u subotu, 13. kolovoza. Nakon što je prefekt Pavelić predstavio aspirantima nove poglavare, ravnatelj Prpić je preuzeo riječ i obratio se učenicima. Otvoren i ugodan razgovor već je dao nagovijestiti lijepu suradnju novih poglavara s učenicima u Kolegiju.
Ljetni je susret završio u nedjelju, 14. kolovoza sudjelovanjem aspiranata na euharistijskim slavljima u Velikoj i Trenkovu te zajedničkim objedom. Na kraju susreta aspiranti su zahvalili župniku Saniću za njegovo gostoprimstvo, otvorenost i doprinos u programu susreta, a on ih je potaknuo da ustraju na putu nasljedovanja Krista.