HODOČASNICI PJEŠACI KRENULI U VOĆIN

Od subotnjeg jutra, 20 kolovoza pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički hod u Voćin. U podne su stigli u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili. Tu su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i kupina mladih te se zajedno s njima sabrali u crkvu sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije. Hodočasnike je u ime rektora crkve pozdravio i slavlje blagoslova predvodio Marijan Pavelić, voditelj prvoga dijela hodočašća. U kratkom duhovnom nagovoru, potaknuo je nazočne da u ovom hodočašću nađu vremena da prodube vlastiti odnos s Bogom, bez kojega bi sve dugo pješačenje moglo ostati prazno.
Ispraćena zvonjavom zvona crkve sv. Lovre, kolona hodočasnika krenula je prema Stražemanu, kamo je stigla u kasnim popodnevnim satima. Ondje su ih uz zvuk zvona župne crkve sv. Mihaela Arkanđela dočekali župljani na čelu sa svojim novim župnikom Robertom Mokrim, i u procesiji se uputila u župnu crkvu. Poklonili su se izloženom Presvetom Oltarskom Sakramentu i primili Euharistijski blagoslov, kojim je svečano zaključen dan klečanja u spomenutoj župi. Po završetku pobožnosti hodočasnici su se uputili k obiteljima kod kojih su bili raspoređeni prenoćiti.
Sutradan, 21. kolovoza, u 5 sati ujutro, pridružit će im se brojni drugi hodočasnici požeškog kraja te će nastaviti hodočašće prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Brojni hodočasnici stići će pješice u Voćin iz Daruvarskog, Novljanskog i drugih dijelova Požeške biskupije. Svečano euharistijsko slavlje, sa službom svjetla, pohvala i molbi Gospi Voćinskoj, predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević u 18,30 sati na otvorenom svetišnom prostoru.