BISKUP ŠKVORČEVIĆ UPUTIO SAŽALNICU RODITELJIMA POGINULIH DJEVOJAKA

U ranim jutarnjim satima 28. kolovoza u Resniku pokraj Pleterenice u saobraćajnoj nesreći izgubile su život Sara Perešin i Sara-Marija Jug iz župe Čaglin. Zajednički sprovod je 31. kolovoza na čaglinskom groblju. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je izraze suosjećanja obiteljima poginulih djevojaka pismom poslanom župniku čaglinske župe Milanu Klobučaru. U pismu biskup kaže: „Smrt Sare Perešin i Sare-Marije Jug u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano ujutro minuloga 28. kolovoza duboko me potresla. Koliko li je taj događaj unio žalosti, boli i tjeskobe u srca njihovih roditelja, drugih članova obitelji, rodbine, školskih prijatelja i onih koji su ih poznavali? Želio bih svima njima, napose roditeljima posvjedočiti svoju iskrenu kršćansku blizinu i suosjećanje u boli.

Pripadam duhovnoj rodbini preminulih djevojaka jer sam povezan s njima krsnim otajstvom i biskupskim poslanjem. Ove i prošle godine podijelio sam im sakrament svete Potvrde u čaglinskoj župnoj crkvi, susretao Saru kao ministranticu u svetim slavljima i u drugim prigodama. Stoga s posebnim osjećajima dijelim tugu cijele čaglinske župne zajednice i naše Biskupije zbog njihova odlaska s ovoga svijeta. Tješi me da su se preminule djevojke uvečer prije svoje smrti pridružile molitvenom mnoštvu vjernika u Pleternici, sudjelovale u devetnici Gospi od suza, utkale se tako u zajedništvo Gospinih štovatelja, povjerile se Isusovoj Majci u čijim suzama prepoznajemo njezinu brižnu ljubav koja ih je zacijelo otpratila u vječni zagrljaj nebeskog Oca i privela k pobjedi nad smrću svoga Sina. Za tom puninom postojanja preminule djevojke čeznule su i onda kad su u noći svoje smrti tražile u Požegi mjesto susreta s drugim mladima i željele se s njima radovati životu. Vjerujem da su u smrti prešle iz ovog prolaznog svijeta u susret sa Stvoriteljem njihova nemirna srca, i da su u njegovoj ljubavi utažile duboku žeđ za životom.
Gospodine župniče, molim Vas da njihovim roditeljima prenesete jamstvo moje trajne povezanosti s njima u molitvi za njihove preminule kćeri. Neka Gospodin svojom blizinom, svjetlom i mirom pohodi, utješi i izliječi njihova ucviljena srca“ završava biskup Škvorčević sažalnicu.