POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U POŽEŠKOJ KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

U Katoličkoj osnovnoj škola u Požegi započela je 5. rujna nova nastavna godina. Osim „starih“ učenika, u školske klupe po prvi puta sjelo je i četrdesetak novih učenika, đaka prvaka osme generacije spomenute Škole. Na ulazu u školsku blagovaonicu, gdje je za prvašiće i njihove roditelje upriličen prigodni program, dočekali su ih njihovi prijatelji iz drugog razreda, ravnatelj Želimir Žuljević kao i njihove učiteljice Barbara Mikulić i Ivana Čuljak te su ih svi redom sa širokim osmjesima pozdravljali.
Program je započeo prigodnom pjesmom koju su izveli zboraši drugog razreda pod ravnanjem profesorice glazbe Ljube Šolić. Nakon toga je učenike i roditelje pozdravio ravnatelj Žuljević i zaželio im dobrodošlicu te je riječ predao osnivaču Škole biskup Antunu Škvorčeviću, koji je naglasio da je katolička škola posebna po odgojno-obrazovnom projektu utemeljenom na evanđeoskom poimanju čovjeka, po kojem on nije slučaj nego biće projektirano Božjom ljubavlju. Još je spomenuo da katolička škola ima odgojno-obrazovnu zajednicu koja nastoji navedeni projekt provoditi i da pri tom važnu ulogu imaju roditelji koji surađuju s djecom i učiteljima kako bi se na taj način djeci omogućio rast u cjelovitosti njihova bića.
Nakon biskupovih riječi, izveden je niz prigodnih recitacija i pjesama, a potom je ravnatelj predstavio prvašima i njihovim roditeljima djelatnike Škole i njihove učiteljice. Pošto je biskup zazvao na sve Božji blagoslov, učiteljice su prozvale djecu i povele ih svaka u svoj razred gdje je susret završio kratkim druženjem.