NOVA ŠKOLSKA GODINA U VIROVITIČKOJ KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Dana 5. rujna 2016. godine, druga po redu generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici je po prvi puta sjela u školske klupe. Dvadeset i dvoje učenika i njihove roditelje na ulazu su dočekale njihove učiteljice Violeta Drvenkar i Melania Botić zajedno s ravnateljem Mariom Večerićem. Prigodni program je započeo pjesmom učenika drugog razreda „Tko stvori visoke planine“, a zatim je pozdrav nazočnima uputio ravnatelj Mario Večerić te potom riječ predao požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću.

Biskup se nadovezao na pjesmu koju su otpjevali učenici drugog razreda te je prvašićima rekao kako je Bog stvorio zemlju, nebo, sunce i zvijezde, ali da je najčudesnije što je pozvao u život njih i sve nas. Obratio se roditeljima i ukazao na njaveću vrijednost ljudskog života kojem su oni poslužili prihvaćajući djecu u suradnji s Bogom i ustvrdio kako je u tom njihovo posebno dostojanstvo. Istaknuo je da je u katoličkoj školi u središtu pozornosti upravo dijete i kako je njegova izgradnja i cjelovit rast svrha kojoj ova škola želi poslužiti kao proširena obitelj gdje je nezamjenjiva roditeljska uloga. Joiš je kazao djeci da je važno učiti brojke i slova, ali kako je njavažnije da jedni druge poštuju i vole, da će ih međusobna povezanost i zajednička povezanost s Bogom ispuniti dubokom radošću. Zahvalio je učiteljima za njihovu ljubav i žrtvu kojom će pratiti djecu u njihovu odgojno-obrazovnom hodu ove školske godine. Zazvao je Božji blagoslov na djecu, njihjove roditelje i sve djelatnike Škole.
Program je nastavljen prigodnim pjesmama i recitacijama koje su izveli učenici drugog razreda u znak dobrodošlice prvašima. Prisutnim roditeljima učenika prvog razreda riječima pozdrava obratila se Jelka Predragović, predstavnica roditelja učenika drugog razreda. Po završetku programa prvaši su zajedno sa svojim učiteljicama po prvi put pošli u svoju učionicu i sjeli u klupe dok su im učenici drugog razreda uručili prigodni dar.