MOLITVENO BDIJENJE MLADIH U POŽEŠKOJ KATEDRALI

Slavlje svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale započelo je u predvečerje, 14. listopada svečanom večernjom službom hvala koju je predvodio biskup Antun Škvorčević zajedno s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem i molitvenim bdijenjem mladih pred svetičinom relikvijom.
Budući da je sv. Terezija zaštitnica Katoličke gimnazije, molitve i razmatranja su pripravili gimnazijalci na čelu s vjeroučiteljem Marijanom Pavelićem koji je predvodio molitvu. Tema bdijenja bile su Isusove riječi s križa “Žedan sam” koje je Terezija često koristila govoreći o Božjoj čežnji za našom ljubavi. Isto tako kroz molitvu se mladima približio Terezijin nauk, učenje o Zamku duše te je cjelokupni program osmišljen na način da mladi moleći ulaze u taj dvorac svoga srca u kojem prebiva Bog.
Svojim pjevanjem i molitvom bdijenje su uljepšali mladi iz požeške župe sv. Terezije Avilske, župe sv. Ivana Krstitelja, framaši iz požeške župe Duha Svetoga, križari iz župe sv. Leopolda Mandića, molitvena zajednica „S Marijom za život“, Caritasovi volonteri i drugi.