PREMINUO OTAC ŽUPNIKA U GORNJIM BOGIĆEVCIMA

U ponedjeljak 21. studenoga, preminuo je Joso Brezović (r. 1934. godine), otac župnika iz Gornjih Bogićevaca fra Ive Brezovića. Pogreb preminuloga bit će u srijedu, 23. studenoga u 13.00 sati na groblju u Tolisi. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je izraze suosjećanja fra Ivi Brezoviću, župniku, braći i sestrama te ostaloj rodbini i prijateljima ovim riječima:
“Velečasni Gospodine!
Primio sam tužnu vijest da je Vaš dragi otac Joso blago u Gospodinu preminuo, zamijenivši ovozemaljski život s vječnim. Vama, Vašoj braći i sestrama te svoj ostaloj rodbini i prijateljima izričem svoje kršćansko suosjećanje i svjedočim ljudsku blizinu u trenutku zemaljskog rastanka s ocem.
Plemeniti pokojnik je cijeloga života ostao vjeran rodnoj grudi, svom hrvatskom narodu i Katoličkoj Crkvi, marno radeći i brinući se za brojnu obitelj koju je sa suprugom Mandom podizao. Gospodin u kojega je čvrsto vjerovao bio je njegova snaga u teškim životnim razdobljima, osobito u vrijeme rata te višegodišnjeg udovištva.
Duboko vjerujem da je otac Joso po smrti prešao u život, da je uskrsli Gospodin odjenuo njegovu raspadljivost svojom neraspadljivošću. Neka ga molitva i zagovor sv. Josipa, po kome je na svetom krštenju dobio ime prati u vječnost. Želim zajedno s Vama zahvaliti pokojnom ocu za ljubav kojom Vam je podario život i žrtvu kojom Vas je pratio na Vašem svećeničkom putu.
U zajedništvu bratske tuge i molitve za Vašeg preminulog oca Josu, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam.”