SJEDNICA STOLNOG KAPTOLA SV. PETRA U POŽEGI

U Biskupskom domu u Požegi održana je 1. prosinca sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra pod predsjedanjem prepošta Ivice Žuljevića. Na sjednici je sudjelovao i biskup Antun Škvorčević.
Nakon prepoštova pozdrava u kojem je podsjetio na znakovitost samog susreta povezanog s 17. godišnjicom utemeljenja Stolnoga kaptola, biskup je pozdravio nazočne kanonike te čestitao spomenutu godišnjicu.
Na sjednici je podnesen izvještaj o radovima tijekom 2016. godine, na osobit način obnove fasade Katedrale, bočnog oltara sv. Ivana Nepomuka u Katedrali, kao i o nastavku radova na Starom gradu u Kaptolu. Razmotreni su i planirani radovi za 2017. godinu povezani s nastavkom obnove Katedrale – oltara sv. Ivana Nepomuka, oltara sv. Mihaela Arkanđela, kamene skulpture i krstionice. Također je bilo riječi o načinu obnove Starog grada u Kaptolu te problemu slijevanja oborinskih voda u Katedralu s obnovljenog trga.
Po završetku susreta kanonici su se uputili u Katedralu na euharistijsko slavlje prigodom 17. obljetnice uspostave Stolnog kaptola kojim je predsjedao prepošt Ivica Žuljević, a propovijedao kanonik Mario Sanić.