SPROVOD IVANA ŠTIVINA U DAVORU

Nakon duže bolesti u 68. godini života, 12. prosinca preminuo je Ivan Štivin, otac Mladena Štivina, župnika u Voćinu i dekana Slatinskog dekanata. Sprovodne obrede na groblju u Davoru i misu zadušnicu u župnoj crkvi 14. prosinca predvodio je generalni vikar Požeške biskupije Josip Krpeljević. On je pročitao sažalnicu koju je biskup Antun Škvorčević uputio župniku i dekanu Štivinu, u kojoj biskup kaže:
»Dok ste u svojoj župi pripremali spomen 25. obljetnice rušenja voćinske crkve i ubojstva 47 nedužnih civila, koji je održan 13. prosinca ove godine, stigla je vijest da je u novogradiškoj bolnici, shrvan bolešću, preminuo Vaš cijenjeni otac Ivan. Dovršio je svoj ovozemaljski hod, prinio žrtvu svog života. Vama, majci Jeli, braći Antunu i Krunoslavu, sestrama Katarini i Martini te svima drugima koji za njim tuguju izražavam svoje kršćansko suosjećanje i molitvenu blizinu.
Otac Ivan je tijekom svoga života u skromnosti obiteljskog doma svjedočio vjernost Bogu, braku i obitelji, svome hrvatskom narodu, ugradio brojne žrtve u prihvaćanje i odgoj djece, napose u Vaš hod prema svećeništvu. Na taj način uvrstio se među biblijske pravednike, te vjerujem da je njegov život u ruci Božjoj, da ga se ne dotiče muka nikakva, i da je ušao u svoj mir (usp. Mudr 1, 31-33). Po krštenju otac Ivan je postao izabranikom Božjim te mu pripada milost i milosrđe, Božja zaštita za svu vječnost (usp. Mudr 4, 15). Neka dragi pokojnik, oslobođen patnje i smrti, proslavljen u uskrslom Gospodinu, uživa radost i društvo svetih.
Krijepila Vas vjera i nada, te Vam ispunila srce Božjom utjehom. U zajedništvu molitve za Vašeg plemenitog oca Ivana, bratski Vas u Gospodinu pozdravljam«, zaključuje biskup Antun svoju sažalnicu.