BOŽIĆNA PRIREDBA UČENIKA KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE U VIROVITICI

U prostorima Katoličke osnovne škole u Virovitici, 16. prosinca održana je Božićna priredba učenika prvog i drugog razreda. Uz roditelje i druge uzvanike bio je i požeški biskup Antun Škvorčević, te predstojnik ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji Ivica Žuljević. Bogat program koji su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem sastojao se od niza tradicionalnih božićnih pjesama, recitacija, kratkih igrokaza i plesa. Kroz program učenici su se vratili 2 000 godina unatrag te nas podsjetili na ljepotu Kristova rođenja i radost Božića. Na koncu programa svim prisutnima obratio se i zahvalio ravnatelj MarioVečerić.
Potom je svoju riječ uputio i biskup Antun. Najprije je izrazio zadovoljstvo što su djeca na njegov upit kako su, odgovorila ne samo da su dobro, nego da su odlično. Protumačio im je da se odlično može biti samo uz nekoga, a to su svi oni koji su im dobri i koji su im prijatelji. Naglasio da među njima sasvim posebno mjesto pripada Onome koji se rodio prije više od dvije tisuće godina, Isus Kristu, zbog čijeg se rođenja i oni danas raduju. Pohvalio je program koji su djeca izvela, rekavši da su bili izvrsni u pjesmi, glumi i u radosti. Kazao je da mu je drago što je večeras bio na ovoj priredbi, spomenuvši da se i on sada osjeća »božićno punijim«.
Obraćajući se potom roditeljima, rekao je da postoje Božići koji su ispričani, opjevani, doživljeni, ali da nakon svega on još uvijek nije dovoljno u nama. Naglasio je da po susretu nas starijih s djecom, koja na izvoran način prenose neku toplinu, radost, dubinu, i nepotrošivost Božića, onda se i mi obogatimo Božjom božićnom stvarnošću koju nikad do kraja ne možemo doseći. Ustvrdio je da su djeca večerašnjom priredbom proširila nutarnje prostore našega srca, u kojima se događa život, susret između Boga i čovjeka. Zahvalio je učiteljicama i vjeroučitelju, a osobito roditeljima, rekavši da se kroz njihovu prisutnost večeras u Katoličkoj osnovnoj školi osjetila punina, ne u smislu fizički ispunjene učionice, nego u smislu njihove roditeljske žrtve, dobrote, plemenitosti, ljubavi i radosti zbog njihove djece, po kojoj je ovaj prostor večeras bio duhovno zgusnut. Zahvalio je roditeljima za sve ono što čine za svoju djecu, a po njima za našu hrvatsku budućnost, zaželjevši svima radostan i blagoslovljen Božić.