U POŽEGI PROSLAVLJENA SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA

Kao i prethodnih godina, na svetkovinu Presvetog Trojstva, 11. lipnja u Požegi je na Trgu Svetog Trojstva pored zavjetnog kipa slavljena sveta misa u čast Presvetoga Trojstva. Misno slavlje je predvodio Josip Krpeljević, generalni vikar Požeške biskupije. U koncelebraciji su bili župnici gradskih župa i drugi svećenici na službi u Požegi, a sudjelovali su brojni vjernici iz svih gradskih župa. Pozdravljajući nazočne vjernike predvoditelj slavlja ih je podsjetio na zavjet što su ga građani Požege prije više od dva i pol stoljeća dali Trojedinom Bogu, čijoj su milosrdnoj ljubavi pripisali izbavljenje od pošasti kuge.

U homiliji je ustvrdio da je Bog u kojega kršćani vjeruju, već u stvaranju svijeta i čovjeka dao naslutiti kako Tvorac svega postojećega nije osamljeni pojedinac, nego da se u njegovu Duhu i njegovoj Riječi krije neka otajstvena pluralnost osoba koja će, utjelovljenjem Očeva Sina i njegovim vazmenim otajstvom, dovršenim izlijevanjem Duha Svetoga na Pedesetnicu, biti konačno objavljena kao vječno zajedništvo ljubavi triju osoba Presvetog Trojstva: Oca, Sina i Duha Svetoga, naglasivši da kršćani primanjem svetih sakramenta postaju dionicima toga unutartrojstvenog božanskog života.

Na koncu euharistijskog slavlja Ivica Žuljević, župnik katedralne Župe sv. Terezije Avilske zahvalio je svim sudionicima slavlja, a napose onima koji su pripremili prostor na trgu za slavljenje mise. Pozvao ih je da se ponovno na misno slavlje i procesiju na Tijelovo u četvrtak, 15. Lipnja, podsjetivši ih da će ta svetkovina biti ujedno i njihova dekanatska postaje u pripravi za slavlje Trećega biskupijskog euharistijskog kongresa u rujnu ove godine. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor Župe sv. Terezije Avilske pod ravnanjem Maria Večerića.