RADNI SUSRET RAVNATELJA KATOLIČKIH ŠKOLA POŽEŠKE BISKUPIJE

U požeškome Biskupskom domu pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića održan je 3. srpnja radni sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije. Na njem je sudjelovao Ivica Žuljević – predstojnik Ureda Požeške biskupije za katoličke škole, Ivica Bedeničić – ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi, Mario Voronjecki – ravnatelj Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, Želimir Žuljević – ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi, Mario Večerić – ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici te s. Jelena Krilić – ravnateljica novoosnovane Katoličke osnovne škole u Novskoj. Biskup je zahvalio ravnateljima za požrtvovnost kojom su vršili svoje zadaće tijekom minule školske godine i čestitao na uspjesima koje su postigli. Podsjetio je na 20. obljetnicu Požeške biskupije i ulogu koju tijekom 10 godina svoga postojanja imaju katoličke škole pastoralnom poslanju naše mjesne Crkve, služeći mladom čovjeku u njegovoj cjelovitoj izgradnji.

Potom je predstojnik Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević u ime nazočnih ravnatelja i njihovih škola čestitao biskupu jubileje kolje ovih dana slavimo: 20. obljetnicu utemeljenja Požeške biskupije i njegova biskupskog imenovanja te 45. obljetnicu misništva. Predstavio je dnevni red i pitanja koja na ovom susretu valja raspraviti.

Zatim je svaki ravnatelj dao izvještaj o radu škole kojoj je na čelu, o uspjesima i problemima te o upisu u iduću školsku godinu. Svi su izrazili zadovoljstvo s postignutim uspjesima i ugledom koje te škole imaju u našoj javnosti, što potvrđuje i veliko zanimanje učenika za upis u sljedeću školsku godinu te je Katolička klasična gimnazija u Virovitici među prvima na nacionalnoj listi poželjnih škola. Osnutak Osnovne škole u Novskoj prate početne poteškoće, koje će zacijelo biti prevladane uz određene napore koje je potrebno uložiti. Razmotrena su i neka pitanja zajedničke naravi koja valja rješavati na nacionalnoj razini, među kojima je i jedinstven plan i program produženog boravka katoličkih osnovnih škola. Ovakvi susreti ravnatelja redovito se organiziraju u Požeškoj biskupiji na početku i na kraju svake školske godine.