Ljetni susret svećeničkih aspiranata u Velikoj

U pripravi za proslavu svetkovine sv. Lovre u nedjelju, 6. kolovoza započeo je ljetni susret svećeničkih aspiranata Požeške biskupije u Domu sv. Augustina u Velikoj. Program pod geslom »Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti« (Mt 11,28) vodio je prefekt Kolegija Požeške biskupije Marijan Pavelić. Pored zajedničkih svetih misa i redovitih molitveno-duhovnih sadržaja, program su obogatili zajednički edukativno-rekreativni izleti koji su doprinijeli međusobnom zbližavanju mladih gimnazijalaca.

Aspiranti su tako jedan dan proveli u parku prirode Papuk i odmaralištu Jankovac te su posjetili Župu Našašća Svetoga Križa u Orahovici. Drugi su dan obilazili istočnu Slavoniju posjetivši Našice, Đakovo Vinkovce, Vukovar i Osijek. Treći dan susreta pohodio ih je ravnatelj Kolegija i dugogodišnji misionar u Kamerunu Karlo Prpić koji je aspirante riječima ohrabrenja pripravio za nadolazeću školsku godinu.

U predvečerje blagdana sv. Lovre bilo je molitveno bdijenje u svečevoj crkvi u Požegi u kojem su pored caritasovih volontera, bogoslova i drugih vjernika požeških gradskih župa sudjelovali i aspiranti. Vrhunac susreta bilo je euharistijsko slavlje na blagdan sv. Lovre u četvrtak, 10. kolovoza koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u zajedništvu s domaćim biskupom Antunom Škvorčevićem i đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem.