Duhovno-glazbeni program i cjelonoćno klanjanje mladih uoči Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa

U večernjim satima subote 23. rujna 2017. godine na kongresnom prostoru ispred požeške Katedrale održan je duhovno-glazbeni program pod nazivom „Otvorite vrata Kristu“. Na poticaj biskupa Antuna Škvorčevića i svesrdnim zalaganjem katedralnog kapelana Krunoslava Siroglavića po prvi puta u povijesti biskupije oformljen je Biskupijski zbor mladih koji je animirao spomenuti program i nastupio pred brojnim mladima iz cijele biskupije i drugim vjernicima koji su ispunili novouređeni Trg sv. Terezije Avilske.

Praćeni dobro uvježbanim bandom, uz Biskupijski zbor mladih koji je uz Krunoslava uvježbavala Marija Milinković nastupili su i brojni solisti: Marko Marić, Ana Marija Kovačević, Ivica Rajkovača, Matej Galić, Ivana Galović, Viktorija Barić, Ivona Krajinović, i naravno Krunoslav Siroglavić. U programu su mjesto našle najpopularnije pjesme sa hrvatske duhovne scene koje su spretno najavljivali voditelji Miroslav Paulić i Lea Glasnović. Za vrijeme programa Mateja Legac iz Katedralne župe je pročitala poticajan ulomak homilije koju je sv. Ivan Pavao II. uputio mladima koji su tom prigodom uistinu posvjedočili kako su živi udovi Kristove Crkve.

Radosno slavljenje završilo je pjevanim ulaskom mladih u Katedrali na noćno euharistijsko klanjanje u kojem su potom sudjelovali mladi iz svih dekanata Požeške biskupije i članovi molitvenih zajednica.