Biskup primio vodstvo Terapijske zajednice „Susret“ u Ivanovcu

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 5. listopada Suzanu Horvat Kutle, ravnateljicu terapijskog centra humanitarne organizacije zajednice „Susret“ u Ivanovcu kod Okučana i njezine suradnike Daria Paukovića i Miroslavu Rožanković. Ravnateljica je biskupa upoznala sa stanjem terapijskoga Centra koji trenutno ima oko dvadesetak korisnika te mu predstavila projekte putem kojih se želi poboljšati uvjete rada Zajednice i povećati broj liječenih osoba.

Zahvalila je biskupu za pomoć koju putem Caritasa i na druge načine pruža štićenicima. Ta pomoć osobito je bila značajna, istaknula je ravnateljica, nakon poplave koja je prije nekog vremena zahvatila prostore Zajednice i uništila brojnu opremu.

Biskup je zahvalio ravnateljici i suradnicima za nadasve humano djelovanje u pomaganju mladim ljudima oko oslobađanja od ropstva ovisnosti i njihovu osposobljavanju za svakodnevni život. Osvrnuvši se na predstavljene projekte Centra, biskup je pojasnio određena pitanja vezana uz sudjelovanje Požeške biskupije na njihovu ostvarenju, te za duhovnu skrb spomenute skupine vjernika. Zaželio im je Božji blagoslov u daljnjem radu.