Molitveno bdijenje uoči đakonskoga ređenja u Požegi

U požeškoj starodrevnoj crkvi sv. Lovre 6. listopada održano je molitveno bdijenje koje su organizirali mladi predvođeni Robertom Kupčakom, župnim vikarom Župe sv. Terezije Avilske.

Pozdravljajući nazočne, Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik kazao je kako će o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije trojica mladih – Dejan Ilić iz župe Badljevina, Kristijan Perić iz župe Voćin i Josip Prpić iz župe Velika posvjedočiti svoju vjeru prije sutrašnjeg primanja svetog reda đakonata te je potaknuo nazočne vjernike da njihovu odluku podrže svojom molitvom. Protumačio je kako je veoma važna i znakovita ispovijest vjere kandidata za đakonat koju polažu prije primanja svetog reda kako bi očitovali da sve svoje nade polažu u Isusa Krista kojem žele služiti cjelovitim predanjem. Potom su kandidati izrekli Ispovijest vjere i položili prisegu vjernosti beženstvu i služenju u požeškoj mjesnoj Crkvi.

Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim u kojem su mladi, kolegijaši i aspiranti, članovi molitvene zajednice S Marijom za život i drugi vjernici povjerili Gospodinu đakonske kandidate i cijelu Požešku biskupiju.