Blagoslov novog dječjeg vrtića u Požegi

U Požegi je 5. prosinca otvoren novi Dječji vrtić. Na otvorenju je bio prisutan gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH, požeški biskup Antun Škvorčević,  pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ravnateljica vrtića Sanda Lukić, predstavnici gradova i općina s područja Županije, gospodarstvenici, donatori te brojni drugi gosti i roditelji djece koja će pohađati novi vrtić. Čast da svečano prerežu vrpcu i  otvore Vrtić imalo je dvoje vrtićke djece, te druga djeca koja su izvela svoj program pjesme i plesa uvježban sa svojim odgojiteljicama.  Pozdravni govor izrekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sanda Lukić, izrazivši zahvalnost svima onima koji su sudjelovali u tom velikom projektu. Svoju riječ uputio je gradonačelnik Puljašić, koji je prikazao tijek radova, istaknuvši radost zbog kvalitetno utrošenih financijskih sredstava u budućnost Grada Požege.

Potom je požeški biskup Antun Škvorčević predvodio slavlje blagoslova Vrtića. U pozdravnoj riječi čestitao je gradonačelniku i svima drugima koji su pomogli da se ostvari izgradnja ovog zdanja. Podsjetio je kako su različiti pojedinci i ustanove svojim doprinosom tijekom izgradnje ostvarili sasvim poseban odnos prema Vrtiću i da ga je za njegovo dovršenje potrebno još staviti još samo u odnos prema Bogu, kao najvažnijem njegovu čimbeniku te da to želimo učiniti blagoslovnom molitvom. Nakon naviještenog ulomka o Isusovu blagoslivljanju djece i tvrdnje da je njihovo kraljevstvo nebesko, biskup je istaknuo kako će djeca u Vrtiću nastojati rasti tjelesno i u znanju, ali da im je potrebno omogućiti da rastu do one razine našeg postojanja na koje ih pozivaju čežnje utisnute u njihova bića, a koju može ostvariti Isus Krist, jer je slomio moć smrti i poveo nas u puninu života, nazvanu kraljevstvo nebesko. Zauzeo se za to da u novom Vrtiću ne bude omogućen vjerski odgoj samo u jednoj vrtićkoj skupini djece, nego u onoliko koliko to budu njihovi roditelji tražili, da po tom odgoju među njima bude blizu Isus Krist, najveća hrvatska nada, te ih on uzmogne grliti, na njih polagati ruke, uvoditi u zajedništvo Božjeg života te rastu do neba.

Po završetku programa otvorenja gradonačelnik Puljašić poveo je biskupa zajedno s drugim uglednim gostima na razgledavanje prostora nove zgrade Dječjeg vrtića.