Biskup i svećenici uputili papi Franji božićnu čestitku

S predbožićnog susreta u Požegi, 23. prosinca, biskup Antun Škvorčević sa svećenicima i đakonima uputio je papi Franji sljedeću čestitku:

„Svećenici i đakoni, okupljeni u Požegi oko dijecezanskog biskupa na čestitanju Božića, s  osjećajima duboke radosti spominju se kako je Sin Očev postao čovjekom da bi očitovao Božju blizinu prema ljudima, premostio razdaljinu koja ih je dijelila od Boga, povezao nebo i zemlju te na križu do u smrt posvjedočio poslušnost Ocu i vjernost prema čovjeku. Ovo veliko otajstvo trajno slavimo u svetoj misi te smo našim Trećim biskupijskim euharistijskim kongresom o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije minulog mjeseca rujna na poseban način pridružili našu vjernost Isusovoj vjernosti i u njegovoj sakramentalnoj prisutnosti obnovili i produbili međusobnu povezanost u svijesti povjerenog nam poslanja. Želimo za Božić posvjedočiti i Vašoj Svetosti  našu duhovnu blizinu te Vam u sinovskoj odanosti od srca čestitamo svetkovinu Isusova rođenja i Vaš nedavni rođendan.

Uključujemo Vašu Svetost u naše molitve sa željom da Vam Bog udijeli snagu duha te i u 2018. godini možete uspješno voditi Isusovu Crkvu i zauzimati se za evanđeosku pravdu i mir u svijetu. Zahvaljujući Vam za Poruku koju ste nam uputili prigodom Trećega biskupijskog euharistijskog kongresa, molimo da požeškoj mjesnoj Crkvi, napose svećenicima i đakonima udijelite svoj posebni apostolski blagoslov, te Vas od srca i s poštovanjem u Gospodinu pozdravljamo“, kaže se u čestitci.