Prva subota u požeškoj Katedrali

U subotu 3. siječnja, drugoga dana Devetnice Gospi Lurdskoj, svetu misu u požeškoj Katedrali predvodio je Marijan Pavelić, prefekt u Kolegiju Požeške biskupije i biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja. Kao i inače prvim subotama euharistijsko slavlje je bilo  namijenjeno molitvi za duhovna zvanja i za sve članove Djela za duhovna zvanja u Požeškoj biskupiji, te su na njem sudjelovali i učenici iz Kolegija među kojima su i aspiranti za svećeništvo. Budući da se ovoga dana po liturgijskom kalendaru slavi spomendan sv. Blaža, a u pripravi za Gospu Lurdsku – Dan bolesnika, na svetoj misi sudjelovali  su i bolesnici.

Predvoditelja slavlja na početku je pozdravio katedralni župnik i prepošt Stolnoga kaptola Ivica Žuljević te je ukratko predstavio program Devetnice. U propovijedi Pavelić je podsjetio na važnost odmora za tijelo, dušu, ali i duh. Duh pritisnut grijehom, najbolje se odmara osamom, sakramentom pomirenja i molitvom. Pozvao je vjernike i na molitvu za duhovna zvanja i potaknuo ih da sve svoje potrebe i nakane predaju Majci Božjoj.

Poslije propovijedi brojni su vjernici pristupili sakramentu bolesničkog pomazanja, a na samom kraju svim vjernicima je podijeljen tradicionalni blagoslov grličenjem.