Hodočašće učenika osnovnih škola u Voćin

Hodočašće djece osnovnih škola u Voćin odvija se 5. svibnja 2018. pod geslom „I pođoše za njim“ (Mk 1,18). Time se, kako kaže naš biskup msgr. Antun Škvorčević u svojoj korizmenoj poruci, želi potaknuti mlade hodočasnike da se „entuzijazmom opredijele za Isusov put obraćenja te svojim djelovanjem učine naše društvo boljim“. Tema natjecanja iz kviza znanja je Bog poziva – čovjek odgovara.

Molimo sve koji pripremaju djecu za natjecanje, a nisu u mogućnosti preuzeti materijale e-mail poštom ili skinuti ih sa službenih stranica Požeške biskupije, da nam se jave (Tel. 034/290-309; Fax: 034/290-340; E-mail: [email protected]) kako bismo im mogli iste poslati na adresu župnog ureda.

Predlažemo da se natjecanja iz vjeronaučnog znanja na dekanatskoj razini održe 21. travnja. Rezultate natjecanja potrebno je proslijediti Katehetskom uredu najkasnije do 28. travnja.

Katehetski ured na vrijeme će dekanima dostaviti pitanja i detaljne upute za provedbu prednatjecanja, a ovdje donosimo neka osnovna pravila:

  1. Na dekanatskoj razini natjecanje se sastoji samo od pismenog dijela.
  2. Župu na prednatjecanju predstavlja jedna ekipa.
  3. Ekipa se sastoji od pet vjeroučenika.
  4. Natjecanje je ekipno – bodovi članova ekipe se zbrajaju.
  5. Ekipa-župa koja osvoji najviše bodova na dekanatskom prednatjecanju predstavlja dekanat na biskupijskom natjecanju u Voćinu 5. svibnja 2018.
  6. Pobjednička ekipa pojedinog dekanata treba dogovoriti na koji način će ukratko predstaviti svoju župu prilikom natjecanja u Voćinu (plakat, natpis, slika i sl.).

Od sportskih aktivnosti igrat će se discipline za koje nisu potrebna prednatjecanja na dekanatskoj razini nego sudjeluju svi koji žele. Prijave će se vršiti nakon svete mise na za to predviđenim mjestima. Sportske discipline su sljedeće:

  1. Povlačenje užeta za dječake, 1.-4. razred i 5.-8. razred (10 igrača),
  2. Povlačenje užeta za djevojčice 1.-4. razred i 5.-8. razred (10 igračica),
  3. Skakanje u vreći (svatko donosi svoju vreću) – neograničen broj,
  4. različite druge igre.

Kako bismo što većem broju djece omogućili sudjelovanje u različitim aktivnostima, molimo vjeroučitelje da svojim idejama i prijedlozima za igre te osobnim angažmanom daju svoj doprinos ovom hodočašću.

Robert Mokri
predstojnik

Materijale za natjecanje možete preuzeti ovdje: Bog poziva – čovjek odgovara