Treći ministrantski vikend u požeškom Kolegiju

U subotu i nedjelju, 17. i 18. ožujka održan je treći vikend ministranata u Kolegiju Požeške biskupije. Požeški odgojni zavod ovoga su puta posjetili ministranti iz Župe Kraljice svete Krunice iz Nove Gradiške, zatim iz Nove Kapele, Zapolja, Bokšića, Oriovca i Slavonskog Broda. Bogati program je započeo u subotu 17. ožujka međusobnim upoznavanjem i predstavljanjem Kolegija koje je vodio prefekt Marijan Pavelić uz asistiranje kolegijaša Marka Lagundžije, Antonija Kljajića i Ivana Bazdanovića. Domaćini su potom ministrante proveli kroz povijesnu jezgru grada i ukratko im približili prošlost svega što su vidjeli. Slijedilo je zatim euharistijsko slavlje u kapeli Kolegija koje je predvodio prefekt Pavelić, a animirali sudionici susreta. Popodnevni dio programa nastavio se rekreativni-sportskim aktivnostima i društvenim igrama, i prigodnom katehezom o službama u Crkvi, a završio interaktivnim natjecanjem u znanju.

Drug dan, nedjelja započeo je zajedničkom jutarnjom molitvom u kapeli Kolegija. Požeški biskup Antun Škvorčević primio je sve sudionike susreta u Biskupskom domu u Požegi. Osobno je pozdravio svakoga ministranta te im progovorio o gotovo osam-stoljetnoj povijesti grada Požege, napose o odgoju i obrazovanju, predstavio razloge zbog kojih je Požeška biskupija otvorila Kolegij za srednjoškolce, osobito svećeničke aspirante, a potom i katoličke škole u Požegi, Virovitici i Novskoj. Zahvalio je ministrantima za njihovo služenje Isusu Kristu pri oltaru u vlastitim župama te ih potaknuo da se odvaže upisati u biskupijske katoličke škole ili nastave svoj rast u odgojnom zavodu Kolegiju, napose ako osjećaju poziv za svećeničko zvanje.

Uslijedila je zajednička sveta misa u crkvi sv. Lovre koju je predvodio prefekt Pavelić, a nakon mise održan je posljednji susret u kojem su kolegijaši zahvalili ministrantima za njihovo dolazak i sudjelovanje u programu te im uručili uspomene na dane provedene u požeškom Kolegiju.