Biskupov preduskrsni susret s novinarima

Požeški biskup Antun Škvorčević, 28. ožujka u Dvorani Bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi primio je novinare na tradicionalni preduskrsni susret i predstavio IM svoju uskrsnu Poruku pod naslovom „Približi im se Isus i pođe s njima“. Najprije im je čestitao Uskrs, istaknuvši kako mu je poznato da se i u njihovu srcu zna zgrčiti život i nastaniti tama te je poželio da ga otvore onome koji je pobijedio i tamu smrti te da on bude njihovo svjetlo. Zahvalio im je za služenje istini. Potom je pročitao poruku koja je elektronički audio i video snimljena te je na zamolbu novinara uputio uskrsnu čestitku i Hrvatima u inozemstvu koja će biti emitirana putem HTV-a.

Nakon toga biskupijski povjerenik za medije Marijan Pavelić upoznao je nazočne novinare s predstojećim biskupijskim događajima i pastoralnim aktivnostima u Vazmenom trodnevlju i u uskrsnom tjednu. Priopćio im je da će u sklopu tih aktivnosti biskup Škvorčević kao i prethodnih godina na Veliku subotu pohoditi Caritasovu kuhinju, susresti se s onima koji svakodnevno primaju kruh i mlijeko, pohoditi nekoliko siromašnih obitelji te da će toga dana među ostalim blagosloviti i novoobnovljenu kuću gospođe Mirjane Janković, samohrane majke s troje djece iz Šeovaca pokraj Požege, kojoj je Požeška biskupija prikupljenim novčanim sredstvima prigodom Trećeg  euharistijskog kongresa o 20. obljetnici svoga utemeljenja obnovila dom za dostojno stanovanje. Povjerenik Pavelić upoznao je novinare i s hodočašćem Požeške biskupije u Lurd u tjednu nakon Uskrsa koje će predvoditi biskup Škvorčević.

Na domjenku koji je uslijedio biskup se zadržao s novinarima u neformalnom razgovoru te je svakom sudioniku susreta darovao najnoviju knjigu pape Franje »Bog je mlad«.