Požeški biskup i svećenici čestitali papi Franji Uskrs

Na Veliki četvrtak, 29. ožujka, pri svršetku mise posvete ulja u požeškoj Katedrali proglašena je čestitka koju su biskup Antun Škvorčević i svećenici uputili papi Franji. U čestitci se kaže:

„I ovog Velikog četvrtka, svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi i sjemeništarci, vjeroučitelji i predstavnici ovogodišnjih krizmanika zajedno s drugim vjernicima Požeške biskupije okupili su se na slavlje mise posvete ulja u svojoj Katedrali. U odjeku našega Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa i u pripravi za Opću skupštinu biskupske sinode iduće jeseni u Rimu, u našim katehezama prošle korizme bili su mladi i duhovna zvanja. Zahvalni smo Bogu za pomoć koju nam je udijelio u tom nastojanju. Ulazimo danas u Sveto trodnevlje Isusove muke, smrti i uskrsnuća, s dubokom željom da nas to otajstvo sve obnovi u našoj pripadnosti Isusu Kristu i njegovoj pobjedi nad smrću, a svećenike u vjernosti poslanju koje su primili.

U ovoj dragoj prigodi izražavamo Vašoj Svetosti odanost, poštovanje i zahvalnost za služenje općoj Crkvi i svijetu, za izgrađivanje zajedništva, utemeljena na vjernosti uvijek mladom Bogu, kako ste nam posvjedočili u svojoj najnovijoj knjizi, te Vam od srca čestitamo Uskrs. Povjeravamo Vaše služenje sveopćeg Pastira snazi Duha uskrslog Gospodina.

Jamčimo Vašoj Svetosti svoju molitvu, a za sva naša pastoralna nastojanja, napose u radu s mladima i u promicanju duhovnih zvanja, ponizno molimo Vaš posebni Apostolski Blagoslov. S osjećajima uskrsne radosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljamo“, piše u čestitci.