Biskup čestitao Židovima blagdan Pesah

Prigodom blagdana Pesah, požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je čestitku dr. Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj. U čestitci biskup kaže:

Dok čovječanstvo mukotrpno traga za izlaskom iz beznađa mnogih suvremenih ropstava, blagdan Pesah nas podsjeća na snažni Božji zahvat kojim je oslobodio Židove iz Egipta, poveo ih u slobodu i savezništvo sa sobom, uveo u obećanu zemlju i tako darovao dostojanstvo. Od srca čestitam blagdan Pesah Vama i svim poštovanim članovima Vaše zajednice.

Kršćani u Isusu Kristu i njegovoj pobjedi nad smrću prepoznaju konačni Božji zahvat čovjekova oslobođenja od ropstva same smrti, koji slave na svetkovinu Uskrsa. Neka nas istovremena proslava blagdana Pesah i Uskrsa potakne na molitvu Svevišnjemu, da nam svima podari moć ljubavi, jedini put kojim se stiže do njegovih pobjeda“, piše biskup Škvorčević u čestitci.