Na Veliku subotu biskup pohodio siromašne

Već tradicionalno i ove godine na Veliku subotu, 31. ožujka požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji Ivana Popića, ravnatelja Caritasa Požeške biskupije i Ivice Rajkovače, caritasova tajnika, susreo se sa svakodnevnim korisnicima caritasove akcije „Kruh i mlijeko“ u prostorima požeškog Kolegija.  Zanimao se za njihove obiteljske situacije te im kazao kako im ovim preduskrsnim susretom želi posvjedočiti blizinu i poštovanje. Potaknuo ih je da u svojim svakodnevnim nevoljama, osobito u danima kada slavimo Vazmeno otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova, ne ostanu u tami životnih nevolja, nego da u Isusu Kristu prepoznaju svjetlo i snagu kojom ih mogu nositi, u  povezanosti s njime živjeti dostojanstvo te biti s njime pobjednici. U tom smislu poželio im je sretan i blagoslovljen Uskrs.

Biskup je potom posjetio Caritasovu kuhinju u Domu pape Ivana Pavla II., susreo se s njezinim djelatnicima. U razgovoru se zanimao se za broj obroka koji svaki dan pripremaju te im je zahvalio za služenje potrebitima i čestitao im Uskrs.

Posjetio je potom pohodio Julijanu Mihić i njezina sina Borisa u njihovu domu u Požegi. Starica Julijana, unatoč svojim brojnim zdravstvenim tegobama nije izgubila životnu vedrinu te se vrlo obradovala biskupovu posjetu, prikazavši mu svoju životnu svakodnevicu ali i, vrativši se u prošlost, progovorila o svojem životnom putu, na kojem je u skladnom braku sa svojim pokojnim suprugom provela brojne godine. Biskup joj je poželio snage i ustrajnosti u nošenju životnih tegoba te njoj i njezinu sinu Borisu zaželio sretan Uskrs i uručio pomoć. U biskupovo ime djelatnici Caritasa Ivica Rajkovača i Veno Bijelić pohodili su još nekoliko obitelji te im za Uskrs darovali pomoć u hrani i novcu.