Dekanatska natjecanja vjeroučenika za dječje hodočašće u Voćin

U ožujku ove godine u svim župama Biskupije započele su pripreme za dekanatska natjecanja iz vjeronaučnog znanja te za završno natjecanje na biskupijskoj razini prigodom dječjeg hodočašća u Voćin. Hodočašće se odvija pod geslom „I pođoše za njim“ (Mk 1,18). Tema natjecanja iz kviza znanja je Bog poziva – čovjek odgovara.

Dekanatska natjecanja u vjeronaučnom znanju održana su 21. travnja u devet dekanata kao kvalifikacijska natjecanja za sudjelovanje u biskupijskoj završnici u Voćinu.

Za Našički dekanat predstavnici će doći iz Župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica. Novljanski dekanat će predstavljati Župa sv. Luke, Novska, a Novogradiški dekanat Župa Marije Kraljice i Sv. Jurja Mučenika, Davor. Novokapelački dekanat kao predstavnike šalje ekipu iz Župe sv. Antuna Padovanskog iz Starog Petrovog Sela. U Pleterničkom dekanatu natjecale su se dvije ekipe, a pobjedu je odnijela Župa sv. Nikole Biskupa iz Pleternice. Pakrački dekanat će predstavljati ekipa vjeroučenika iz Župe sv. Franje Asiškog iz Lipika, a Požeški dekanat predstavlja Župa sv. Terezije Avilske iz Požege. Za Slatinski dekanat, kao i svake godine, predstavnici dolaze iz Župe Pohoda BDM, Voćin, a druga ekipa koja će predstavljati dekanat dolazi iz Župe sv. Josipa, Slatina. Iz Virovitičkog dekanata natjecanju će pristupiti ekipa iz Župe sv. Terezije Avilske, Suhopolje, dok će Kaptolački dekanat provesti natjecanje između tri ekipe 24. travnja te će nakon toga biti poznati njihovi predstavnici za kviz u Voćinu.

Vjeroučenici će svoje znanje pokazati u programu koji je planiran nakon svete mise, a ukoliko bude lijepo vrijeme učenici će se moći natjecati i u različitim sportskim disciplinama kao što su povlačenje užeta, skakanje u vreći, graničar i slično.