Vjeroučenici Požeške biskupije na državnom natjecanju iz vjeronauka

Državno natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola, održano je 18.-20. travnja o. g. u Poreču u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje. Natjecanju je pristupilo dvadeset osnovnih i dvadeset srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Požešku biskupiju su predstavljale tri škole. U kategoriji osnovnih škola to je bila OŠ braće Radića iz Pakraca kao prvoplasirana na biskupijskom natjecanju u veljači, a ekipu su činili vjeroučenici Lucija Androić, Sabina Bencištadler, Mateja Mladić i Dorotea Mateš s mentoricom Ivanom Turuk. Druga ekipa koja je po kriteriju izvrsnosti pozvana na državno natjecanje bila je iz OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru koju su činili Ivan Petković, Lea Rajković, Mihaela Tutić i Sara Tuković te mentorica Tihana Petković. U kategoriji srednjih škola našu je biskupiju predstavljala Gimnazija iz Nove Gradiške s mentorom vlč. Rokom Ivanovićem i članovima Anitom Čevizović, Josipom Barunovićem, Marijom Staronj i Klarom Tankosić.

OŠ Braće Radića iz Pakraca osvojila je četvrto mjesto, a OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara sedmo mjesto. Gimnazija Nova Gradiška je u ukupnom poretku bila deseta. Zahvaljujući velikom trudu i zalaganju u učenju te dobroj organizaciji samoga natjecanja, vjeroučenici su se zadovoljni vratili svojim kućama.