Molitva za duhovna zvanja tijekom mjeseca svibnja 2018.

Minulih dana požeški biskup Antun Škvorčević uputio je dopis svim Župama Požeške biskupije u kojem potiče svećenike i vjernike na molitvu za duhovna zvanja tijekom mjeseca svibnja. U navedenom dopisu biskup Antun kaže slijedeće:

„Nakon našeg Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa, u tekućoj pastoralnoj godini posebnu pažnju posvećujemo mladima i pastoralu duhovnih zvanja. Ovogodišnji mjesec svibanj posebna je prigoda da sjedinjeni s Isusovom Majkom molimo za duhovna zvanja u našoj Biskupiji, za vjernost i ustrajnost svećenika u njihovu pozivu i poslanju.U tom smislu, u svakoj župi Požeške biskupije svakodnevnu molitvu svete krunice prije svete mise prikazat ćemo na spomenutu nakanu, a nakon popričesne molitve zajednički ćemo uputiti Bogu molitvu za duhovna zvanja. Pozivam članove Djela za duhovna zvanja i župnih pastoralnih vijeća da budu među prvim i ustrajnim moliteljima na tako važnu nakanu. Neka Isusova Majka svojim zagovorom pomogne da mladi otkriju duhovno zvanje te se hrabro odazovu na Božji poziv“, zaključuje biskup Antun.

 

MOLITVA ZA DUHOVNA ZVANJA

     Gospodine, Isuse Kriste, ti si rekao: «Žetva je velika, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju.» Pogledaj potrebe naše Požeške biskupije i daruj joj dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica, koji će vjerno i požrtvovno služiti tvome narodu i izvršiti tvoje poslanje.
Pohodi naše obitelji da budu zajednice ljubavi u kojima roditelji s radošću primaju djecu i pomažu da ona odrastaju u prijateljstvu s Bogom te postanu ljudi poslušni nadahnućima Duha Svetoga.
Ohrabri mlade da vjeruju ljubavi i spoznaju veličinu života stavljenog u službu drugima po svećeničkom i redovničkom zvanju, te mnoge privedu k tebi, jedinom Putu, Istini i Životu.
Ti si, Gospodine, naša nada, u tebe se uzdamo! Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.