Dan Katoličke klasične gimnazije u Virovitici

Dana 17. svibnja u virovitičkom Kazalištu Virovitica svečanom priredbom obilježen je Dan  Katoličke klasične gimnazije u Virovitici. Nazočni su bili Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije, Vesna Šerepac, pročelnica upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, zatim ravnatelji osnovnih i srednjih škola grada Virovitice i s područja Virovitičko – podravske županije.

Program je bio prožet glazbom, glumom i predstavljanjem Monografije škole o njezinoj desetoj obljetnici djelovanja. Najprije je nastupio školski zbor koji je pod vodstvom nastavnika Perice Mihaljevića izveo skladbu Ivane Blaženi, pjesma posvećena bl. Ivanu Merzu, zaštitniku Gimnazije. Zatim je dramska skupina predstavila scenski prikaz Ionescovih Stolica u izvedbi učenice Mateje Bartulović i Ive Slavić.  Profesor Hrvoje Drvenkar nazočnima je ukratko predstavio jedanasest godina djelovanja Katoličke gimnazije u Virovitici s naglaskom na prošlogodišnju desetu obljetnicu koja je sažeta u Monografiji. Petra Boljevčan, učenica prvog razreda odsvirala je na gitari Legnanijevu skladbu Scherzo. Na kraju svečanosti ravnatelj Mario Voronjecki čestitao je i zahvalio djelatnicima Maji Fabijanac i Željki Kovačević za njihov doprinos radu Škole od samih početaka. Zatim je predstavio zaslužne učenike koji su ove godine sudjelovali na školskim i županijskim natjecanjima iz gotovo svih predmeta, osvajajući prvih deset mjesta. Najuspješniji od njih plasirali su se i na državna natjecanja iz grčkog i hrvatskog jezika na kojima su ostvarili dobar uspjeh na razini Republike Hrvatske. Čestitao je učenicima Stelli Zidar za uspješno sudjelovanje na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika i učeniku Filipu Gregurcu za uspješno sudjelovanje na državnom natjecanju iz grčkog jezika. Predstojnik Ureda za katoličke Ivica Žuljević obratio se prigodnim riječima, čestitajući Dan škole i zahvalio za plodonosno djelovanje Katoličke gimnazije u gradu Virovitici, zazvao Božji blagoslov na daljnji rad te istaknuo kako Požeška biskupija po svom pastiru Antun Škvorčeviću trajno ulaže u mlade ljude brinući se za njihov odgoj i obrazovanje te duhovni napredak. Nakon priredbe druženje učenika, roditelja i prijatelja škole nastavljeno je u prostorima škole uz domjenak.

Program proslave Dana škole započeo je dan ranije, 16. svibnja otvorenjem prve samostalne izložbe fotografija školske fotoskupine ″alfa″ u prostorima škole čije su autorice učenice Dorotea Kožnjak, Laura Kolesarić i Dorea Paloš.