Sjednica Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi

Pod predsjedanjem prepošta Ivice Žuljevića, a u nazočnosti požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, 19. lipnja u Dvorani Sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi održana je sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra.
Nakon molitve Devetog časa prepošt Žuljević je pozdravio biskupa Antuna i nazočne kanonike. Rekao je da se ova sjednica održava neposredno pred svetkovinu sv. Petra, zaštitnika požeškoga Stolnog kaptola, koja se slavi u sredini godine što je prigoda da se kanonici osvrnu na proteklo razdoblje. Također je podsjetio nazočne da će toga dana požeški Stolni kaptol proslaviti 18. obljetnicu svoje uspostave. Potom je kanonik kustos Mario Sanić podnio Financijski izvještaj za 2017. godinu, kao i za prvih pet mjeseci ove godine te izvijestio o trenutnom stanju kaptolske blagajne. Prepošt Žuljević je zatim izvijestio o nastavku radova na obnovi Starog grada u Kaptolu, napose o novim arheološkim istraživanjima na spomenutom lokalitetu koje provode djelatnici Arheološkog muzeja iz Osijeka te o izradi dokumentacije za projekt uređenja kaptolskoga Starog grada koji se planira kandidarati za financiranje iz fondova Europske unije. Izvijestio je također o izvedenim i planiranim radovima na obnovi pokrajnjih oltara sv. Ivana Nepomuka i sv. Mihaela Arkanđela u Katedrali, o pristiglim ponudama za radove na propovjedaonici i klupama te je naveo koji se radovi planiraju prijaviti za natječaj Ministarstvu kulture u idućoj 2019. godini.
Na koncu sjednice obznanjeno je da će se euharistijsko slavlje prigodom svetkovine sv. Petra, zaštitnika požeškoga Stolnog kaptola održati u požeškoj Katedrali na Petrovo, 29. lipnja a u predvečerje, 28. lipnja navečer, kao i prethodne godine, bit će priređen koncert u crkvi sv. Jurja u Starom gradu u Kaptolu.