Specijalizacija animatora mladih Požeške biskupije

U utorak i srijedu, 19. i 20. lipnja na Papuku u Dubokoj pokraj Velike, održan je susret specijalizacije animatora Požeške biskupije. Susret je organizirao Katehetski ured Požeške biskupije u suradnji s nekoliko vjeroučitelja i svećenika koji su s 23 animatora iz Nove Bukovice, požeške župe Sv. Terzije Avilske i Sv. Leopolda Mandića, Stražemana, daruvarske župe sv. Antuna Padovanskog, novljanske župe sv. Luke Evanđelista, našičke župe Sv. Marka Evanđelista i Suhopolja odradili niz radionica i vježbi na temu „Rad s grupom“.
Susret je započeo svetom misom u crkvi sv. Augustina Biskupa u Velikoj, koju je predvodio Krunoslav Juraković, a prethodno su sudionici imali priliku za svetu ispovijed. Nakon dolaska u Duboku započeo je rad u radionicama. Voditelji pojedinih radionica su bili vjeroučitelji Zvonimir Zelenika, Miroslav Peroutka, Ivica Rajkovača i Patricija Brdar te svećenici Tomislav Sanić i Krunoslav Juraković, koji je bio zadužen i za duhovni dio programa. Uz mnoštvo korisnih informacija i vježbi kako komunicirati i surađivati u malim zajednicama te planirati određena događanja, animatori su imali priliku naučiti brojne banseve (pjesme s pokretima za animaciju grupe) i igara, a njihov smijeh i radost tijekom susreta bili su pokazatelj da mladi vole ovakva događanja.
Na kraju dvodnevnog susreta mladi su iskazali zadovoljstvo naučenim, a budući da su svi oni aktivni u svojim župnim zajednicama, naveli su primjere gdje će im novostečena znanja koristiti.