Svetkovina sv. Petra i Pavla u požeškoj Katedrali

Svetkovina apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla u petak 29. lipnja 2018. godine svečano je proslavljena u požeškoj Katedrali euharistijskim slavljem koje je je predvodio Mario Sanić, kanonik kustos i župnik Župe sv. Augustina Biskupa u Velikoj uz koncelebraciju kanonika Antuna Ćorkovića iz Pleternice i Matije Jurakovića iz Pakraca te svećenika Roberta Kupčaka, župnog vikara Katedralne Župe i Marijana Pavelića, prefekta u Kolegiju Požeške biskupije. Kanonici su se ujedno spomenuli i 18. obljetnica uspostave Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi.
Uvodeći u misno slavlje kanonik Sanić je podsjetio da se slavljem Apostolskih prvaka vraćamo korijenima svoje kršćanske vjere, koja je utemeljena na apostolima kao na stupovima te je pozvao nazočne na molitvu za Crkvu Kristovu i sve njezine članove na čelu s papom Franjom naglasivši kako se spominjemo i papina dana.
U propovijedi je ukratko prikazao život svetih Petra i Pavla, naglasivši da su se njih dvojica u mnogočemu veoma razlikovali jedan od drugoga, ali da ih je međusobno povezala i ujedinila velika vjera u Isusa Krista i žarka ljubav za njega, koju su obojica posvjedočili mučeničkom krvlju. Na primjeru njihove grešnosti, ali i vjere pozvao je nazočne vjernike da se odvaže, unatoč svojim nedostatcima, graditi Kristovu crkvu u današnjem vremenu.
Na kraju misnog slavlja kanonik Sanić je zahvalio nazočnim vjernicima za sudjelovanje na misnom slavlju, ministrantima župe Pleternica koji su u sklopu susreta u Kolegiju Požeške biskupije posluživali pri oltaru te osobito oktetu sv. Lovre koji je svojim pjevanjem uveličao liturgijsku svečanost. Kanonicima je čestitao 18. obljetnicu uspostave Kaptola Sv. Petra u Požegi te na sve zazvao Božji blagoslov.