Poziv na proslavu blagdana sv. Lovre u Požegi

SVIM ŽUPNIM UREDIMA KATEDRALNOG ARHIĐAKONATA!

U dopisu broj 891/2018. od 26. lipnja 2018. o zajedničkim pastoralnim programima tijekom ljeta naznačeno je da će u predvečerje blagdana sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa, u četvrtak, 9. kolovoza u 19,00 sati u crkvi sv. Lovre u Požegi, caritasovi volonteri iz Katedralnog arhiđakonata s mladima iz župa grada Požege te aspiranti i bogoslovi Požeške Biskupije sudjelovati na molitvenom bdijenju. Na molitvu su pozvani i svećenici Katedralnog arhiđakonata.

Na blagdan sv. Lovre, u četvrtak, 10. kolovoza 2018. središnje biskupijsko slavlje u svečevoj crkvi u Požegi u 10.00 sati predvodi msgr. Kiro Stojanov, skopski biskup, u zajedništvu s biskupom domaćinom, članovima Stolnog kaptola, svećenicima središnjih biskupijskih ustanova, Katedralnog arhiđakonata i iz drugih dijelova naše Biskupije. Na slavlje su pozvani caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, kao i svi stipendijanti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente. Nakon euharistijskog slavlja u Dvorani sv. Terezije bit će organiziran prigodni program za svećenike, bogoslove, aspirante, caritasove volontere i stipendijante, na kojem će između ostalog biti otvoren natječaj za stipendije Biskupijske zaklade za pomoć studentima i učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Molim župnike da o spomenutim događajima obavijeste župljane, pozovu ih i potaknu na sudjelovanje te i sami na njima sudjeluju.

S poštovanjem u Gospodinu.

† Antun Škvorčević
požeški biskup

Ivan Popić
kancelar