Požeška biskupija uputila pomoć biskupiji Ngaoundéré u Africi

U Biskupiji Ngaoundéré u afričkoj državi Kamerun djeluje misionar Karlo Prpić, svećenik Požeške biskupije. Nakon odmora koji je on prošle godine proveo u Hrvatskoj i posjeta Požegi Emmanuela Abbo, biskupa navedene Biskupije, nastavljena je suradnja između dviju mjesnih Crkava. Požeška biskupija uputila je minulih dana spomenutom biskupu iznos od 15.000,00 Eura za unutarnje uređenje crkve sv. Petra u Župi Gada-Mabanga, za koju je prijašnjih godina dala svoj novčani prilog u njezinoj izgradnji. Navedeni iznos poslužit će bojanju crkve i nabavi klupa. Pored toga Požeška biskupija dostavila je biskupu Abbo 10.000,00 Eura za određeni broj misnih intencija, od čijeg priloga svećenici spomenute Biskupije mogu pokriti značajan iznos svojih životnih potreba.

Biskup Abbo poslao je biskupu Antunu Škvorčeviću dopis u kojem kaže kako „želi od sveg srca izraziti zahvalnost za misne intencije i novčanu pomoć koju ste nam uputili za nastavak radova na izgradnji crkve sv. Petra u Gada-Mabangi. Trajno ćemo pamtiti posebnu pažnju koju ste očitovali prema našoj Biskupiji. (…) Upoznao sam župnika Župe sv. Petra u Gada-Mabangi s pomoću poslanom za radove, koje će on nastaviti na izgradnji crkve. (…) Neka Vam Gospodin udijeli nagradu obećanu vjernim slugama. Koristim prigodu čestitati Vam svetkovinu Marijina uznesenja na nebo. Neka Djevica posreduje za Vas i za Božji narod u njegovim potrebama“, kaže biskup Abbo.

Požeška biskupija među ostalim trajno novčano pomaže Biskupiju Ngaoundéré u njezinim potrebama za odgoj budućih svećenika. Ranijih godina izgradila je crkvu sv. Josipa u Bamyangi. Osobito značenje ima pomaganje svećenika te Biskupije s misnim intencijama, zahvaljujući razumijevanju vjernika i savjesnosti svećenika Požeške biskupije u tom pogledu.